Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζεται η προσπάθεια νομιμοποίησης του παράνομου νεκροταφείου στη Γλυφάδα

Δήμος και Μητρόπολη Γλυφάδας, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κάθε πρόσφορο μέσο, για τη δημιουργία τετελεσμένων, στην περίπτωση του παράνομου νεκροταφείου, που, «έστησαν», εν μία νυκτί, στην Α’ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, εκμεταλλευόμενοι την τριήμερη αργία του δεκαπενταύγουστου.

Σήμερα το πρωί, επιχείρησαν την ταφή ενός νεκρού, κάτι που απετράπη, χάρη στην παρουσία των αστυνομικών, που φυλάσσουν τον χώρο σε εικοσιτετράωρη βάση, μετά από εντολή του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και στην άμεση παρέμβαση των κατοίκων που αντιτίθενται στην λειτουργία του νεκροταφείου. Όπως, μάλιστα, καταγγέλλουν επικεφαλής της πομπής ήταν ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, κ. Παύλος, ενώ ο νεκρός, σύμφωνα πάντα με τους καταγγέλλοντες, δεν ήταν κάτοικος Γλυφάδας, αλλά από το Μαρούσι.

Υπενθυμίζεται, ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, έχει επιβάλλει διακοπή εργασιών, όπως και κάθε άλλης δραστηριότητας, καθιστώντας σαφές, ότι δεν θα επιτρέψει την λειτουργία του νεκροταφείου. Κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις τόσο του δήμαρχου Γλυφάδας, Κωνσταντίνου Κόκκορη, όσο και του Μητροπολίτη, Παύλου.

Όπως έχουν καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, αλλά και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από τους οκτώ νεκρούς που ενταφιάστηκαν κατά το τριήμερο του δεκαπενταύγουστου, μόνον ένας – δύο ήταν κάτοικοι Γλυφάδας.

Είχαμε, μάλιστα, θέσει, υπόψη του δήμαρχου, τις σχετικές καταγγελίες, χωρίς ωστόσο, να λάβουμε απάντηση. Όπως αρνήθηκε να απαντήσει και στις καταγγελίες ότι έχει ζητήσει από διάφορα, ανά την Αττική, Γραφεία Τελετών, να στείλουν νεκρούς που είναι καταγεγραμμένοι, ως αζήτητοι, για να τους ενταφιάσει στο, υπό δημιουργία, παράνομο νεκροταφείο, δωρεάν.

Όπως φαίνεται, Δήμος και Μητρόπολη Γλυφάδας είναι αποφασισμένοι να επιτύχουν την λειτουργία του παράνομου νεκροταφείου. Γι΄ αυτό και η Πολιτεία πρέπει να δώσει μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα, βρίσκοντας χώρο για την δημιουργία νέου – νόμιμου νεκροταφείου, που θα πληρεί τους προβλεπόμενους όρους υγιεινής και ασφάλειας και ταυτοχρόνως, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, για άμεσο κλείσιμο του παράνομου νεκροταφείου.

Πρέπει, επίσης, να δώσει λύση στο «καρκίνωμα» της Ναοδομίας, που σε αρκετές περιπτώσεις λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, καταστρατηγώντας κάθε έννοια πολεοδομικής νομιμότητας.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: