Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ο Πατριάρχης στην Ιεράπολη, τόπο μαρτυρίου του Αγίου Φιλίππου

Στον τόπο όπου μαρτύρησε ο Άγιος Φίλιππος χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη θεία Λειτουργία που τελέστηκε στα ερείπια πρωτοχριστιανικού ναού, αφιερωμένου στον Άπόστολο Φίλιππο, στην ιστορική Ιεράπολη της νοτιοδυτικής Μ. Ασίας.

Τον Πατριάρχη συνόδευε ο μητροπολίτης Πριγκιποννήσων Ιάκωβος, ο οποίος διετέλεσε μητροπολίτης Λαοδικείας, της γειτονικής στην Ιεράπολη πόλης με ελληνιστικές και βυζαντινές αρχαιότητες. Είναι η πρώτη φορά που Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστατεί στον ιστορικό αυτό χώρο για το χριστιανισμό και όχι μόνο.

Μια νέα εξέλιξη είναι ότι, σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα του Ιταλού αρχαιολόγου καθηγητού Francesco D’ Andria, βρέθηκε ο τάφος του Αγίου Φιλίππου δίπλα σε παλαιοχριστιανικό ναό. Ο επικεφαλής καθηγητής θα προβεί σε επιστημονική ανακοίνωση σχετικά με την ανακάλυψη στις 24 Νοεμβρίου στη Ρώμη ενώπιον πλήθους αρχαιολόγων και ακαδημαϊκών κ.ά.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε ανήμερα της μνήμης του Αγίου (14 Νοεμβρίου). Αφορμή για τη Λειτουργία αποτέλεσε το γεγονός της εύρεσης του τάφου από τον αρχαιολόγο, ο οποίος επισκέφθηκε το καλοκαίρι τον Πατριάρχη για να τον ενημερώσει σχετικά.

Τότε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνέλαβε την ιδέα να οργανωθεί τέλεση Θείας Λειτουργίας ανήμερα της εορτής του Αγίου, στην οποία υποσχέθηκε να παραστεί και ο καθηγητής. Έτσι λοιπόν ο αρχαιολόγος ήταν παρών στη Θ. Λειτουργία και στο τέλος ξενάγησε τον Πατριάρχη στις ιστορικές αρχαιότητες στους ναούς και στον τάφο που ανακαλύφθηκε

fanarion.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: