Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Έκκληση επαναλειτουργίας των ξενώνων καρκινοπαθών

Να λειτουργήσουν άμεσα οι ξενώνες καρκινοπαθών στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και την Παιανία Αττικής, ώστε να έχουν ένα μέρος να διανυκτερεύουν οι καρκινοπαθείς που επισκέπτονται τις μεγάλες πόλεις για να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία, ζητά εκ νέου η Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδος.

«Ο ξενώνας της Πυλαίας, δυναμικότητας 100 κλινών, έχει ολοκληρωθεί εδώ και τρία χρόνια και της Παιανίας, δυναμικότητας 50 κλινών, εδώ και έξι χρόνια. Δεν λειτουργούν, όμως, καθώς για να γίνει αυτό χρειάζεται ένας φορέας που να παρουσιάζει έσοδα. Τέτοιος φορέας είναι η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία που έχει έσοδα από τον έρανο που πραγματοποιεί για τους καρκινοπαθείς» επισημαίνει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Περσεφόνη Μήττα.

Προσθέτει ότι τα χρήματα που απαιτούνται για τη λειτουργία των παραπάνω ξενώνων δεν είναι πολλά καθώς δεν χρειάζονται γιατροί. «Το μόνο που χρειάζεται είναι μια καθαρίστρια για το χώρο και μια γραμματέας που θα προσανατολίζει τον κόσμο» τονίζει.

Δηλώνει, άλλωστε, ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους που υποβάλλονται σε θεραπεία να αντεπεξέλθουν στο κόστος διαμονής στις πόλεις όπου βρίσκονται τα νοσοκομεία που επισκέπτονται. «Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν πού να μείνουν. Δεν μπορούν να μένουν στα αυτοκίνητά τους ή στις αυλές των νοσοκομείων. Οι χώροι που δημιουργήθηκαν στην Πυλαία και την Παιανία είναι δικοί τους, είναι για εκείνους και δεν χρειάζονται ούτε φαγητό, ούτε γλυκό, ούτε νοσοκόμα, μόνο ένα μέρος για να περάσουν τη νύχτα», αναφέρει χαρακτηριστικά και υπογραμμίζει ότι τέτοιοι χώροι λειτουργούν στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο με ελάχιστο προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: