Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Εισβολή στην πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας στην Τεχεράνη

«Θάνατος στην Αγγλία» ήταν το σύνθημα Ιρανών διαδηλωτών που εισέβαλαν στην πρεσβεία της Αγγλίας στην Τεχεράνη σήμερα καίγοντας και καταστρέφοντας στο πέρασμά τους.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι ομήρους βρετανούς εργαζόμενους.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την απόφαση του Λονδίνου να διακόψει όλες τις χρηματοοικονομικές σχέσεις και συναλλαγές με ιρανικές τράπεζες, λόγω της πιθανής ανάμιξής τους στο αμφιλεγόμενο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες όπου διαδηλωτές υπέστειλαν τη σημαία της Βρετανίας, την έκαψαν και προχώρησαν στην έπαρση της σημαίας του Ιράν στη θέση της.

Η αστυνομία της Τεχεράνης κατάφερε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο IRNA, να κλείσει οριστικά την κεντρική πύλη της βρετανικής πρεσβείας στην ιρανική πρωτεύουσα, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τομέα της, κοντά στον Κήπο Κολχάκ, καθώς στο χώρο μπροστά απο την πύλη μερικές εκατοντάδες φοιτητές-διαδηλωτές επιχειρούσαν να εισέλθουν στο εσωτερικό της διπλωματικής αποστολής.

Πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα εισόδου στο χώρο της πρεσβείας της Βρετανίας άλλων διαδηλωτών. Δεν είναι, ωστόσο, σαφές αν όταν έκλεισε οριστικά η αστυνομία την κεντρική πύλη, κάποιος αριθμός διαδηλωτών παρέμενε στο χώρο της βρετανικής διπλωματικής αποστολής.

Πριν λίγες ημέρες το ιρανικό κοινοβούλιο ψήφισε νομοσχέδιο που προβλέπει την υποβάθμιση των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων με τη Βρετανία, σε αντίποινα των κυρώσεων που επέβαλε στη χώρα το Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: