Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Τουρκία: Νεκροί και εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια ΦΩΤΟ - ΣΟΚ

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τους από το σεισμό των 5,7 βαθμών που σημειώθηκε νότια της πόλης Βαν, στα σύνορα με το Ιράν, σύμφωνα με την κρατική τουρκική τηλεόραση TRT.

Τα συνεργεία διάσωσης έχουν ανασύρει ζωντανούς 23 ανθρώπους, ωστόσο άγνωστος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.
Εικόνες από τα τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν πολίτες και διασώστες να προσπαθούν να σηκώσουν τα ερείπια για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους κάτω από κατεστραμμένα κτήρια.

Οι διασώστες με ειδικά φώτα συνέχισαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού κατά την διάρκεια της νύχτας.

Επίσης, δημοσιογράφοι παγιδευμένοι στα συντρίμμια του ξενοδοχείου Bayram έστελναν μηνύματα σε συναδέλφους τους ζητώντας βοήθεια, αναφέρει το Associated Press.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν ανακοίνωσε ότι δύο δημοσιογράφοι του αγνοούνται, πρόσθεσε το AP.

Ο Αλπέρ Κουτζούκ από την τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο δήλωσε στο BBC ότι έχουν σταλεί εφόδια στην περιοχή, όπως κουβέρτες και σκηνές, καθώς και διασώστες.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 21:23 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), το επίκεντρό της ήταν στην περιοχή Εντρεμίτ, περίπου 26 χιλιόμετρα νότια της Βαν, και είχε εστιακό βάθος 4,8 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μουσταφά Ερντίκ, διευθυντή του Παρατηρητηρίου Γεωφυσικής του Καντιλί, είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί εάν ο χθεσινός σεισμός ήταν κύριος ή μετασεισμική δόνηση του σεισμού της 23ης Οκτωβρίου.

Στις 23 Οκτωβρίου είχε σημειωθεί στην ίδια περιοχή σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 600 άνθρωποι.

Από τον σεισμό αυτό χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι με αρκετούς από αυτούς να εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές παρά τον κρύο καιρό.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: