Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Τα ΜΜΕ αλλάζουν και συναντούν τα κοινωνικά δίκτυα

Οι νέες τεχνολογίες και το Διαδίκτυο έχουν αλλάξει ριζικά την παραγωγή και την κατανάλωση ειδησεογραφικού περιεχομένου. Τα ΜΜΕ αλλάζουν και οι παραδοσιακοί παίκτες καλούνται να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις. Θα τα καταφέρουν;
Σε αυτήν την ερώτηση προσπάθησε να απαντήσει η διημερίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ που ολοκληρώθηκε την Τρίτη και εξέτασε το νέο τοπίο «κρίσης» που διαμορφώνεται στα ΜΜΕ και τον ρόλο που διαδραματίζουν το Διαδίκτυο και τα νέα μέσα κοινωνικής διαδικτύωσης στην ενημέρωση.
Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Αγγελική Κώττη, ενώ εισηγήσεις έκαναν με την σειρά ο πρόεδρος του τμήματος επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Πλειός, ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ, Λάζαρος Μπελίτσης, η δημοσιογράφος Μυρτώ Ορφανουδάκη Σίμιτς, ο δημοσιογράφος Νίκος Βασιλάκος, ο αναπληρωτής διευθυντής του Newsroom του ΔΟΛ, Γιάννης Μανδαλίδης, η σύμβουλος πληροφορικής Μάρω Φασσέα και η Δικηγόρος Έλενα Σπυροπούλου.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Πλειός ανέφερε πως οι νέες εφαρμογές στην ενημέρωση αναπτύχθηκαν αφενός γιατί διευκόλυναν την δουλειά των δημοσιογράφων, αφετέρου επειδή συνέβαλαν στην εκ-δημοκρατικοποίηση της γνώσης. Οι καινούργιες τάσεις που φέρνουν τα νέα μέσα ενημέρωσης είναι η αύξηση της ποσότητας της ενημέρωσης, η δημιουργία μίας καινούργιας δημόσιας σφαίρας, η αύξηση της ανάγκης για παρόχους ενημερωτικού υλικού και κατόπιν η δημιουργία της λεγόμενης «δημοσιογραφίας των πολιτών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: