Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Πάτρα:Σπαραγμός στην κηδεία της μάνας που αυτοκτόνησε στα κρατητήρια -Βίντεο!

Mε σπαρακτικούς λυγμούς η μάνα της 32χρονης γυναίκας που έβαλε τέλος στην ζωή της στα κρατητήρια της ασφάλειας Πατρών αναρωτιόταν τι έφταιξε και έχασε την κόρη της...

O πόνος στην κηδεία της 32χρονης μητέρας ήταν αβάσταχτος.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ήταν η δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας καθώς στα χέρια της εντοπίστηκαν τραύματα από αιχμηρά αντικείμενα και μάλιστα αρκετά πρόσφατα! Σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί ήδη τόσο ο αξιωματικός υπηρεσίας όσο και ο φρουρός ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ένορκη διοικητική εξέταση από τις Αρχές.


Το χρονικό της αυτοκτονίας

Ολα ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο 12 Νοεμβρίου όταν η 32χρονη γυναίκα έκλεψε 2 μπλουζάκια από μαγαζί της Πάτρας που βρίσκεται στην Αγίου Νικολάου.

Ο ιδιοκτήτης έπιασε στα πράσα την νεαρή γυναίκα και κάλεσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί την συνέλαβαν αφού ο μαγαζάτορας υπέβαλλε μήνυση και η 32χρονη οδηγήθηκε στα κρατητήρια. Εκεί συνέβη και το μοιραίο. Η γυναίκα έκοψε την κουβέρτα που βρήκε, έφτιαξε μια θηλιά και αυτοκτόνησε.

Οταν έγινε αντιληπτή από τον σκοπό των κρατητηρίων η κοπέλα δεν είχε ακόμη πεθάνει και  μεταφέρθηκε ζωντανή στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου οι γιατροί προσπάθησαν να την κρατήσουν, χωρίς αποτέλεσμα, στη ζωή.

Η άτυχη γυναίκα, ζούσε μαζί με τους γονείς της και το ανήλικο κοριτσάκι της, στην Παραλία Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit τα προβλήματα της οικογένειας ήταν γνωστά στην τοπική κοινωνία, καθώς η 32χρονη γυναίκα αντιμετώπιζε προβλήματα με τα ναρκωτικά.

Τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας ήταν τέτοια που συχνά δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους.

Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Δήλωση του βουλευτή Αχαϊας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκου Τσούκαλη, με αφορμή την αυτοκτονία της 32χρονης μητέρας στα κρατητήρια της Ασφάλειας Πατρών

Η πρόσφατη σοκαριστική αυτοκτονία της 32χρονης μητέρας στα κρατητήρια της ασφάλειας Πατρών, κατέδειξε με τον πλέον δραματικό τρόπο, όχι μόνο τις άθλιες συνθήκες κράτησης στο αστυνομικό μέγαρο της Πάτρας, αλλά και την παντελή απουσία των στοιχειωδέστερων μέτρων προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η τραγική ανύπαντρη μητέρα ενός 10μηνου βρέφους, με τα προβλήματα που αυτή κουβαλούσε και ήταν- ή θα έπρεπε να ήταν- γνωστά στις αστυνομικές αρχές, κλείστηκε στα κρατητήρια της ασφάλειας χωρίς την παραμικρή ειδική-επιστημονική μέριμνα για την περίπτωσή της. Η ζωή της φαίνεται πως δεν άξιζε περισσότερο από το ποσό επισκευής της κατεστραμμένης κάμερας στα κρατητήρια της συμφοράς.

Η αυτοκτονία της ξεγύμνωσε το, έτσι και αλλιώς, ανύπαρκτο κράτος κοινωνικής πρόνοιας και κουρέλιασε το σωφρονιστικό μας σύστημα. Επισημαίνουμε ότι είναι η δεύτερη, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, απόπειρα αυτοκτονίας στα κρατητήρια, δυστυχώς επιτυχημένη τη φορά αυτή. Η Πολιτεία θα πρέπει να προβληματιστεί, να μελετήσει και να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης, μέσα από ένα ικανό δίκτυ προστασίας των αδύνατων κοινωνικών στρωμάτων.

Δείτε το βίντεο από το dete.gr...



Δεν υπάρχουν σχόλια: