Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

"Κατεδαφίστηκε" το Χρηματστήριο από τις εξελίξεις και τις φήμες...

Μεγάλη πτώση 6,92% σημείωσε ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αναλυτές την αποδίδουν στον απόηχο των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που προκάλεσε η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ενώ μεγάλες απώλειες καταγράφουν και οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς φοβούνται επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές.

Με απώλειες έκλεισαν όλες οι μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές του Τ.Τ (-16,11%), της Εθνικής (-14,53%), της Eurobank (-11,76%) και της Alpha Bank (-11,11%).

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 752,65 και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 75,72 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 8,14%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 7,12% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 5,40%.

Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψε μόνο ο δείκτης των Ασφαλειών (+1,43%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-11,30%), των ταξιδιών (-11,13%) και της Υγείας (-10,03%).

Ανοδικά κινήθηκαν 32 μετοχές, 119 πτωτικά και 16 παρέμειναν σταθερές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: