Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Έρχονται άλλες δύο συλλήψεις για ΦΠΑ

Αλλοι δύο επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και έχουν οφειλές ΦΠΑ προς το Δημόσιο βρίσκονται στο... μικροσκόπιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Είναι δε εξαιρετικά πιθανόν να έχουμε συλλήψεις μέχρι την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας επιχειρηματίας δεν έχει υποβάλει δηλώσεις ΦΠΑ για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Το συνολικό ποσό που χρωστά στην εφορία φθάνει τις 400.000 ευρώ.

Ο δεύτερος, από τον Απρίλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο δεν έχει αποδώσει ΦΠΑ ύψους 173.000 ευρώ. Οι έλεγχοι των ανδρών του ΣΔΟΕ στις δύο επιχειρήσεις συνεχίζονται και κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει δοθεί 48ωρη διορία στους ιδιοκτήτες τους να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς την εφορία.

"Αν αυτό δεν συμβεί μέχρι και αύριο Πέμπτη, την Παρασκευή θα γίνουν συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου", σημειώνει στέλεχος του ΣΔΟΕ. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως το Σώμα, όπως έγραψε χθες το "Εθνος", ετοιμάζει... φακέλους για 42 επιχειρηματίες προκειμένου να τους προωθήσει στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Πρόκειται για εταιρείες που τα συνολικά τους χρέη υπολογίζονται στα 10,6 εκατ. ευρώ. Και στους 42 επιχειρηματίες έχουν υποβληθεί κατά το παρελθόν μηνυτήριες αναφορές που όμως δεν έχουν φθάσει ακόμη στο ακροατήριο. Τώρα όμως οι οικονομικοί εισαγγελείς, με βάση τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου, μπορούν να προχωρήσουν σε συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: