Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τα ΜΑΤ μπήκαν στο ΑΠΘ - Νέα επεισόδια στην Πάτρα και στο Ηράκλειο

Αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στους χώρους του πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των μικροεπεισοδίων που σημειώθηκαν με ομάδες διαδηλωτών, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Επεισόδια και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ καταδίωξαν νεαρούς διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Εγνατία (στο ύψος της ΔΕΘ και μπήκαν στο πανεπιστήμιο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Μάλιστα, οι αστυνομικοί, εφαρμόζοντας ουσιαστικά το νέο νόμο, που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο, προχώρησαν και σε μια προσαγωγή, ενώ μόλις η κατάσταση εκτονώθηκε αποχώρησαν από το ΑΠΘ.
 
ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Πάτρας μεταξύ της Αστυνομίας και ομάδων αντεξουσιαστών, αφότου ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι ομάδες των αντεξουσιαστών πετούσαν βόμβες μολότοφ και κροτίδες, ενώ έβαζαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους αντεξουσιαστές από το κέντρο, ενώ έκαναν και προσαγωγές.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν απόψε κατά την διάρκεια του εορτασμού για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Ηράκλειο.

Μετά το τέλος της πορείας άγνωστοι έσπασαν τζαμαρία στο Δικαστικό μέγαρο καθώς και σε δύο καταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: