Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Αχαϊα: Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πασίγνωστοι επιχειρηματίες για ΦΠΑ

Tρία πρόσωπα από την Δυτική Ελλάδα βρίσκονται στο στόχαστρο του Οικονομικού Εισαγγελέα και αναμένονται οι συλλήψεις τους στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Πρόκειται για τρεις μεγαλοοφειλέτες οι οποίοι οφείλουν και ποσά από ΦΠΑ. Πηγές της εφημερίδας "Κόσμος" αναφέρουν πως από τους τρεις, οι δύο δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Πάτρας και ο ένας στην Αιτωλοακαρνανία. Και οι δύο Πατρινοί είναι «επώνυμοι» με τζίρους (στο παρελθόν) πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Ο ένας ελέγχεται και για περιπτώσεις εικονικών τιμολογίων.

Οι συγκεκριμένοι Πατρινοί επιχειρηματίες αποτελούν την πρώτη «φουρνιά» των στοχοποιημένων από τον Οικονομικό Εισαγγελέα. Δεν αποκλείεται τις προσεχείς ημέρες να δούμε και άλλα πρόσωπα, αφού εκτιμάται ότι αρκετοί είναι οι Πατρινοί που -πλέον- οφείλουν ΦΠΑ άνω των 75.000 ευρώ.
Συνολικά σαράντα επτά επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις, συνεπεία της μη καταβολής ΦΠΑ και άλλων παρακρατούμενων φόρων. Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο ΦΠΑ που ξεπερνά τα 11,4 εκατ. ευρώ καθώς και διάφορους παρακρατούμενους φόρους που προσεγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ.
Ηδη έχουν συνταχθεί και αποσταλεί στις εισαγγελικές αρχές οι μηνυτήριες αναφορές από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: