Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Τσίπρας: Συμμαχία με δυναμική κυβέρνησης

"Η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει αναλάβει να προωθήσει μέχρι τέλους την ισοπεδωτική πολιτική ύφεσης, η οποία εκτινάσσει την ανεργία στα ύψη". Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας που την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. θα μιλήσει στη Χαλκιδα!

Σε συνέντευξή του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο Αλ. Τσίπρας αναφέρει:
  • Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή δημοκρατική νομιμοποίηση. Οι πολίτες δεν έχουν ψηφίσει την υπουργοποίηση ακροδεξιών, ούτε έχουν εγκρίνει αυτή την πολιτική.
  • Ενώ η καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών ήταν μέσα στην συμφωνία για την στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, σήμερα αρχίζουν σιγά - σιγά οι υπαναχωρήσεις. Αν όμως η δημοκρατία στενεύει το Μνημόνιο, αυτό είναι πρόβλημα του Μνημονίου, όχι της δημοκρατίας.
  • Σήμερα οι εξελίξεις γύρω από το ευρώ είναι ανοιχτές. Και εμείς θεωρούμε ότι για να αντέξει το ευρώ και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κρίση χρέους, πρέπει η Ευρώπη να μεταρρυθμιστεί στο σύνολό της.
  • Εμείς γνωρίζουμε ότι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα είναι οδυνηρή για τους μη έχοντες. Οι εργαζόμενοι της Ευρώπης δεν πρέπει να μπουν σε ένα ατέλειωτο παιχνίδι ανταγωνιστικότητας προς τα κάτω.
  • Διεκδικούμε να συγκροτήσουμε μια συμμαχία με δυναμική κυβέρνησης.
  • Το ΚΚΕ δυστυχώς αρνείται μέχρι στιγμής συνεργασία. Δεν μας εκπλήσσει, αλλά δεν μας αποθαρρύνει. Κάνουμε βήματα συνεννόησης με όλους όσοι κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα με θέμα: ‘η εναλλακτική πρόταση της αριστεράς’ θα γίνει την Τετάρτη στην αίθουσα του θεάτρου Παπαδημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: