Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Αρχαίο ελληνικό λιμάνι ανακαλύφθηκε στην Τουρκία

Ένα από τα κορυφαία κέντρα θαλάσσιων ερευνών στην Τουρκία, το Κέντρο Υποθαλάσσιων Ερευνών (ANKÜSAM) του Πανεπιστημίου της Άγκυρας ανακάλυψε  αρχαία λιμενική εγκατάσταση, κατά τη διάρκεια υποθαλάσσιων ερευνών στην περιοχή Urla της Σμύρνης. Το αρχαίο ελληνικό λιμάνι θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες κατασκευές της αρχαϊκής περιόδου και χρονολογείται μεταξύ 6ου και 7ου αιώνα π.Χ.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοιο αναπτυγμένο λιμάνι» επισημαίνει ο πρόεδρος του κέντρου, καθηγητής Hayat Erkanal, τονίζοντας ότι μόνο απλές λιμενικές εγκαταστάσεις από της ίδιας περιόδου έχουν ανακαλυφθεί σε ελληνικά νησιά.
Το αρχαίο λιμάνι βρίσκεται έξω από την ακτή, μεταξύ του προϊστορικού οικισμού Urla Limantepe και του σύγχρονου λιμανιού της Urla, και εκτείνεται μέχρι την είσοδο του σημερινού λιμανιού. «Αυτό σημαίνει ότι ο σημερινός λιμένας κατασκευάστηκε στο ίδιο ακριβώς σημείο με το παλιό» αναφέρει ο καθηγητής Erkanal.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: