Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ- ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

Η ΠΡΟΒΟΛΗ του ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «#GRIOTS-A SOCIAL MEDIA WAR» (#ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ- ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ) θα γίνει την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 19:30,

στο “BOOZE” Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα στην εκδήλωση με τίτλο «Δεκέμβριος 2008 – Επαναπροσδιορίζοντας τις ειδήσεις»

3 χρόνια μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τα πάντα έχουν αλλάξει! Περισσότερο όμως από όλα άλλαξε η «ΕΙΔΗΣΗ» και ο τρόπος που την επικοινωνούμε.

Η αφήγηση μιας ιστορίας έγινε πλέον δυνατότητα των πολλών και των μικρών που η φωνή τους μέχρι πρόσφατα -ελλείψει οικονομικών πόρων και προσβάσιμης τεχνολογίας - δεν ακουγόταν. Τα θεσμικά Ηλεκτρονικά ΜΜΕ βρέθηκαν απέναντι σε μια ανατρεπτική αλλαγή του ενημερωτικού τοπίου, εφόσον η δύναμη της ενημέρωσης πέρασε πλέον στα χέρια των πολλών. Από απλοί καταναλωτές της είδησης οι πολίτες έγιναν οι ίδιοι παραγωγοί και διακινητές της, μορφοποιώντας, επηρεάζοντας ή ανατρέποντας την πραγματικότητα και τα γεγονότα.

Δυο παράλληλες αφηγήσεις που ξεκίνησαν από τον κρότο του πιστολιού του αστυνομικού. Δυο παράλληλοι κόσμοι -τα τηλεοπτικά κανάλια απέναντι στα Blogs, το Twitter και το facebook. Από την μια, τα θεσμικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, από την άλλη ο κάθε πολίτης που με το κινητό του, την φωτογραφική του μηχανή και το κινητό ίντερνετ μετέδιδε μια διαφοροποιημένη πραγματικότητα, άλλοτε πλήρη και ακριβή, άλλοτε μονόπλευρη και αποσπασματική. Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ψυχροί επαγγελματίες, φορείς των τεχνολογικών αλλαγών και δεινοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων, συναγωνίστηκαν την δημοσιογραφία των πολιτών παρουσιάζοντας μια ‘διαφορετική’ αφήγηση που έκτοτε καθόρισε τον τρόπο με τον οποίο ενημερωνόμαστε.

Η «ενημέρωση» δεν θα είναι ποτέ πια όπως την ξέραμε

Ένα ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Γιάννη Μούτσου* για τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, που επαναπροσδιόρισαν την έννοια «ΕΙΔΗΣΗ» και την δημοσιογραφία των πολιτών.

**Στο τέλος της προβολής του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: