Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Κουβέλης: Γιατί η Δημοκρατική Αριστερά καταψηφίζει τον προϋπολογισμό.

Γιατί η Δημοκρατική Αριστερά καταψηφίζει τον προϋπολογισμό ανέπτυξε στην  Ομιλία του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού

"Ο προϋπολογισμός είναι συμβατικός" είπε χαρακτηριστικά και τόνισε:" Είναι συμβατικά τα μεγέθη που παραθέτει, αν μάλιστα λάβουμε υποψή το γεγονός ότι η εκτίμηση και του προηγούμενου προϋπολογισμού σε ότι αφορά στο τελευταίο δεκάμηνο εμφάνιζε έντονες αποκλίσεις.

Είναι αυτονόητο ότι θα χρειαστεί και θα υπάρξει εκ των πραγμάτων νέος προϋπολογισμός σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Αυτός ο προϋπολογισμός δεν έχει κανένα στοιχείο που μπορεί να διαμορφώσει την ελπίδα έστω ότι είναι δυνατόν να έχουμε την αντιστροφή της ύφεσης. Όταν, μάλιστα, έχουμε μια αγορά παγωμένη, όταν έχουμε συνεχώς αυξανόμενα τα λουκέτα στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όταν απουσιάζει η οποιαδήποτε ρύθμιση για τη χρηματοδότηση αυτής της αγοράς. Όταν μάλιστα αυτή η αγορά σπουδαιολογείται- και ορθά σπουδαιολογείται- ως σημαντικό μέγεθος και για τη λειτουργία της οικονομίας και για τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα σε ότι αφορά τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου. Προφανέστατα μας ενδιαφέρει η λειτουργία της αγοράς διότι κάθε επιχείρηση που κλείνει έρχεται να προσθέσει και άλλους ανέργους σε μια ανεργία η οποία καλπάζει και ξεπερνάει με βάση τα επίσημα στοιχεία το 18,2%. Και είναι προφανές ότι δεν συνοπολογίζουμε στο ποσοστό των ανέργων που ανέφερα ούτε την ανεργία που είναι κρυπτόμενη, ούτε την ανεργία που είναι λανθάνουσα, αλλά ούτε και τους ανέργους μικροεπαγγελματίες, οι οποίοι όταν κλείσουν την επιχείρησή τους δεν εντάσσονται σε καμία κατάσταση ανέργων".

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: