Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο Σύνταγμα, στολισμένο από παιδιά

Περίπου 2.000 ζωγραφισμένα τσίγκινα κουτάκια από γάλα εβαπορέ βρίσκονται κρεμασμένα από σήμερα, Παρασκευή, στις νεραντζιές τις πλατείας Συνάγματος. Φέτος, ελέω κρίσης, ο Δήμος Αθηναίων απέφυγε το μεγάλο ψεύτικο δέντρο με τα εντυπωσιακά και τα ακριβά «ετοιματζίδικα» στολίδια, και προτίμησε να στραφεί στους μαθητές της πόλης και τη φαντασία τους.

Κάπως έτσι ο χριστουγεννιάτικος στολισμός απέκτησε εναλλακτικό, οικολογικό και εκπαιδευτικό χρώμα. Και ίσως τελικά αποδειχθεί ωραιότερος και χρησιμότερος.

«Ούτως ή άλλως η απόφαση της διοίκησης του δήμου ήταν τα έξοδα για τον χριστουγεννιάτικο εορτασμό να είναι περιορισμένα. Έτσι αντί να επενδύσουμε σε χρήμα αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε χρόνο και δημιουργική εργασία», λέει η κυρία Ολγα Πατούνη, ιστορικός της τέχνης και υπεύθυνη για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: