Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Στη RAI απολύουν δημοσιογράφους λόγω... εγκυμοσύνης ή ασθένειας!

RAI Center
RAI Center (Photo credit: Hollobaugh)
Βάσει όρου που περιέχεται στα συμβόλαιά τους, οι έκτακτοι συνεργάτες, δημοσιογράφοι, στην ιταλική κρατική τελεόραση κα ραδιοφωνία, μπορούν να απολύονται λόγω... εγκυμοσύνης ή λόγω ασθένειας, μιας και κάτι τέτοιο μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στη δουλειά τους.

Ο δημοσιογραφικός σύνδεσμος «Εrrori di Stampa» κατήγγειλε, στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι «οι συμβάσεις εργασίας βάσει των οποίων η δημόσια ραδιοφωνία κα τηλεόραση Rai απασχολεί τους συνεργαζόμενους έκτακτους δημοσιογράφους περιέχουν έναν όρο σύμφωνα με τον οποίο αν κάποια εργαζόμενη μείνει έγκυος ή αν ένας δημοσιογράφος αρρωστήσει και η κατάσταση αυτή επηρεάσει αρνητικά την επίδοσή του, τότε η συνεργασία μπορεί να λυθεί», χωρίς αρνητικές επιπτώσεις για τον εργοδότη.

Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος ζήτησε από την γενική διευθύντρια της Rai, Λορέντσα Λέι, να καταργηθεί αμέσως από τον κανονισμό και τις συμβάσεις εργασίας ο εν λόγω όρος, από τον οποίο επηρεάζεται η όλη συνεργασία.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: