Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Αντίστροφη μέτρηση για την έλευση της νέας δεκαετίας


Η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία ήταν οι χώρες που υποδέχθηκαν πρώτες την έλευση του 2010.

Στο Σίδνεϋ στήθηκε μία φαντασμαγορική γιορτή με τη συμμετοχή 1.500.000 ανθρώπων, εκατοντάδες πυροτεχνήματα και άφθονη μουσική.

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η "Γέφυρα του Λιμανιού" της πόλης, απ΄ όπου χιλιάδες βεγγαλικά έκαναν την νύκτα μέρα.

Στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, Όκλαντ, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να υποδεχθούν τον καινούριο χρόνο τραγουδώντας και απολαμβάνοντας τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από τον Πύργο Ραδιοτηλεόρασης Σκάι Τάουερ.

Τέλος, στην Κίνα το πλήθος μέτρησε αντίστροφα τα τελευταία δευτερόλεπτα του 2009 στο πολυσύχναστο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ, με σκηνικό τους ουρανοξύστες της πόλης.

Γιορτινό και κλίμα και στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ στην Αθήνα το φαντασμαγορικό πάρτι του Δήμου Αθηναίων θα λάβει χώρα στην πλατεία Συντάγματος.

Σε πρώτο πλάνο, πυροτεχνήματα και πρωτοποριακές ψηφιακές προβολές, ενώ ομάδα μουσικών με κρουστά θα κρατήσει αμείωτο το κέφι.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης των χριστουγεννιάτικων δέντρων και στολιδιών.

Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης που εφαρμόζει ο Δήμος Αθηναίων, θα εντάσσεται πλέον και η ανακύκλωση των φυσικών και τεχνητών ελάτων, των στολιδιών και των λαμπτήρων, που χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο τις ημέρες των εορτών.

Μαγική έκλειψη

Λίγες ώρες πριν τον ερχομό του νέου έτους η σελήνη θα "κρυφτεί" στη σκιά της Γης. Η μερική έκλειψη σελήνης αρχίζει, με ορατή την πανσέληνο, ενώ θα περάσει στη σκοτεινότερη φάση της λίγο πριν απο τις 21.00. Το φυσικό φαινόμενο θα ολοκληρωθεί περίπου στις 23.30.

Η έκλειψη θα είναι ορατή από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας, όχι όμως και από την Αμερική.

Ωστόσο, ο νέος χρόνος θα βρει τη Γη με ολόγιομο φεγγάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: