Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Hitech συσκευή κόβει το ροχαλητό

Σ’ ένα μικρό κουτάκι που εμφυτεύεται στο στήθος μπορεί να βρίσκεται η λύση κατά του ροχαλητού. Η συσκευή, που έχει το μέγεθος ενός σπιρτόκουτου, λειτουργεί διεγείροντας τους μυς που είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση των αεραγωγών ανοικτών κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το υψηλής τεχνολογίας εμφύτευμα είναι τόσο εξελιγμένο που μπορεί να προγραμματίζεται ώστε να τίθεται μόνο του σε λειτουργία την ώρα που πέφτει συνήθως για ύπνο ο ασθενής που το έχει και να τίθεται εκτός λειτουργίας την ώρα που ξυπνάει! Υπάρχει βέβαια και ένα χειριστήριο για καλύτερο έλεγχο του εμφυτεύματος, ώστε να κάνει ο ασθενής τις σχετικές ρυθμίσεις όταν αλλάζει τις ώρες ύπνου του.

Το Apnex System, όπως ονομάζεται, είναι ακόμα στη φάση των δοκιμών, ωστόσο οι ειδικοί λένε ήδη πως μπορεί να φέρει επανάσταση στην αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας που προκαλεί και το ροχαλητό. Το εμφύτευμα τοποθετείται χειρουργικά στον ασθενή κάτω από την κλείδα, στη δεξιά πλευρά του κορμού. Δύο συστήματα συνδέονται στους μυς στο στέρνο και καταγράφουν το ρυθμό της αναπνοής. Ενα άλλο σύστημα τοποθετείται κάτω από το δέρμα και συνδέεται με το υπογλώσσιο νεύρο, που βρίσκεται κάτω από τη γλώσσα και ευθύνεται για την ενεργοποίηση των μυών γύρω από το λαιμό. Οταν η συσκευή ενεργοποιείται κάνει τους μυς γύρω από τον λαιμό να δουλεύουν σωστά ώστε η αναπνοή να μη διακόπτεται, οπότε και να μην προκαλείται ροχαλητό. Οι ειδικοί θεωρούν ότι αυτό το σύστημα βασίζεται σε ένα σωστό μηχανισμό, ωστόσο υπενθυμίζουν ότι αντίστοιχες προσπάθειες στο παρελθόν δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν συνολικά την υπνική άπνοια. Προς το παρόν, η βασικότερη λύση για τους ανθρώπους με άπνοια είναι οι συσκευές υποβοήθησης της αναπνοής CPAP, ενώ σε πιο ήπιες μορφές του προβλήματος χρησιμοποιούνται και μασελάκια που εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία των αεραγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: