Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

50άρα, η νέα της εποχής μας

Μαντόνα και Σάρον Στόουν ανήκουν στις «μεγαλοέφηβες» γυναίκες Τι κοινό έχουν η Μαντόνα, η Σάρον Στόουν, η Τζούλιαν Μουρ, η Κιμ Κατράλ και η Μισέλ Φάιφερ; Και οι πέντε είναι πάνω από 50 και δεν έχουν κανένα λόγο να ντρέπονται για την ηλικία τους, γιατί είναι απλά υπέροχες. 

Εξυπνες, δυναμικές, γοητευτικές, έχοντας φάει τη ζωή... με το κουτάλι, κάνοντας καριέρα, ταξίδια, θυελλώδεις ερωτικές σχέσεις, γάμους και παιδιά. Είναι οι λεγόμενες «Quintastic» («50 και φανταστικές»), οι γυναίκες του 2010 που ανακάλυψαν πρόσφατα ότι τα 50 είναι τα νέα 35.
50άρα, η νέα της εποχής μας
«Η φύση σού χαρίζει το πρόσωπο που έχεις στα 20 και ο τρόπος ζωής σου αυτό που έχεις στα 30. Ομως στα 50 έχεις το πρόσωπο που σου αξίζει». Τα λόγια της Κοκό Σανέλ κρύβουν την αλήθεια που βρίσκεται πίσω από αυτήν τη γενιά που ακούει στο όνομα «Quintastic».
Μπορεί οι σημερινές πενηντάρες να δείχνουν ολοένα νεότερες (με τη βοήθεια ή μη του πλαστικού τους χειρουργού), όμως το μυστικό τους δεν κρύβεται τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο στον δυναμισμό τους και στον νέο ρόλο που διαδραματίζουν στην κοινωνία.
«Οι γυναίκες άνω των 50 αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες δημογραφικές ομάδες του δυτικού κόσμου», διαπιστώνει η Αυστραλή συγγραφέας και δημοσιογράφος Τζέρμεν Γκριρ στη βρετανική εφημερίδα «Telegraph». «Από τη στιγμή που τους αρέσει ο εαυτός τους, δεν είναι πλέον μία καταπιεσμένη μειονότητα. Αλλά για να αγαπήσουν τον εαυτό τους πρέπει να αγνοήσουν τον τρόπο που τις κοιτούν οι υπόλοιποι».
Μάλιστα η βρετανική εφημερίδα «Telegraph» διακρίνει τη νέα γενιά γυναικών άνω των 50 σε έξι κατηγορίες, ανάλογα με την προσωπικότητά τους και αυτό το «κάτι» που τις κάνει τόσο... «Quintastic», δίνοντας κάποια παραδείγματα από τον χώρο του θεάματος. Η πρώτη κατηγορία είναι οι «μεγαλοέφηβες» γυναίκες, όπως η Σάρον Στόουν (51 ετών), η Μαντόνα (50) και η σταρ της σειράς «Sex & the City» Κιμ Κατράλ (53), οι οποίες έγιναν όλο και πιο γοητευτικές με το πέρασμα των χρόνων και γνώρισαν την επιτυχία σε σχετικά ώριμη ηλικία.
Υπάρχουν και οι «επαγγελματίες», όπως η 55χρονη Κοντολίζα Ράις και η 50χρονη Τζούλιαν Μουρ, οι οποίες αρνούνται να αφιερώσουν όλη την ενέργειά τους στην εξωτερική τους εμφάνιση και προτιμούν να τις σέβονται για τη δουλειά τους. Η τρίτη κατηγορία είναι οι λεγόμενες... «τρελάρες», όπως η Βρετανίδα ηθοποιός Τίλντα Σουίντον (50 ετών), οι οποίες υιοθετούν ένα εκκεντρικό στυλ, ενώ αρκετές είναι και οι «αινιγματικές» που αποφεύγουν να δηλώσουν την ηλικία τους και με τις στυλιστικές επιλογές τους προσπαθούν να κρύψουν τα σημάδια του χρόνου, όπως η πενηντάρα ηθοποιός Κριστίν Σκοτ Τόμας.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις «δραστήριες», οι οποίες μετά τα 50 μπορεί να αποφασίσουν να ξεκινήσουν μια ξένη γλώσσα ή μαθήματα χορού (η 59χρονη Σιγκούρνι Γουίβερ είναι μία από τις ηρωίδες στη νέα ταινία «Avatar»), ενώ, τέλος, υπάρχουν και οι «χιουμορίστες» πενηντάρες, όπως η ηθοποιός Εμα Τόμσον, που βλέπουν τη ζωή υπό ένα κωμικό πρίσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: