Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Γιώργος Τσούκαλης: "Πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους"


Ο Γιώργος Τσούκαλης ετοιμάζει δύο βιβλία γεμάτα εκπλήξεις. Στη διάρκεια της καριέρας του αποκάλυψε πολλά μυστικά και έχει διαλευκάνει πάμπολλες σκοτεινές υποθέσεις. Μέρος τους αποτελεί το υλικό που έχει στα σκαριά.

Μιλήσαμε με τον ιδιωτικό ερευνητή και ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός: «Το πρώτο βιβλίο που ετοιμάζω θα αναφέρεται σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις που έχω αναλάβει μέχρι σήμερα. Σας αναφέρω ενδεικτικά:
- Η ανακάλυψη των αρχαίων της Κορίνθου
- Η υπόθεση αρχαιοκαπηλίας με τα κοσμήματα προϊστορικής περιόδου
- Η εξιχνίαση της δολοφονίας του Κορωπιώτη, υπόθεση στην οποία είχε κατηγορηθεί ο Αλκέτ Ριζάι
- Μια σειρά από μυστηριώδεις εξαφανίσεις που έχουν διερευνηθεί μέχρι τέλους και βέβαια υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο».

Μεταξύ αυτών και οι υποθέσεις του Αλεξ και του Νίκου Σεργιανόπουλου. «Ενα μέρος του βιβλίου θα περιστραφεί και γύρω από αυτές» επισημαίνει. Πολλοί αναρωτιούνται εάν τελικά υπάρχουν καινούργια στοιχεία: «Να είστε σίγουροι ότι ξεφυλλίζοντας το βιβλίο πολλοί θα χάσουν τον ευχάριστο ύπνο τους» μας λέει σχεδόν... συνωμοτικά.

Στην υπόθεση Αλεξ τι έχει συναντήσει; «Με έπαιρναν και μου έλεγαν “ψάξε αλλού”, “θα πεθάνεις”, “θα σε εξαφανίσουμε” και όλα αυτά συνοδεύονταν πάντα από χυδαίο υβρεολόγιο. Δεν έδωσα σημασία και εξακολουθώ να λέω ότι δεν με πτοεί καμία απειλή. Είχα ενημερώσει άλλωστε από την πρώτη στιγμή και την οικογένεια. Παράλληλα είχα υποβάλει μήνυση κατ’ αγνώστων σε συνεννόηση με τους δικηγόρους της οικογένειας, τους κυρίους Πυθαγόρα Ιερόπουλο και Βασίλη Ταουξή. Αρκεί να σας πω ότι ακόμη και πριν πάω στο γραφείο της ανακρίτριας για κατάθεση, με έπαιρναν στο κινητό μου και με έβριζαν χυδαία, απειλώντας με παράλληλα να μην καταθέσω γιατί κινδυνεύει η ζωή μου» απαντά.

Δηλώνει ατρόμητος παρά το ότι απειλείται η ζωή του. Είναι λογικό κάτι τέτοιο; «Δεν φοβήθηκα όσο διάστημα κυκλοφορούσε ελεύθερος ο Αλκέτ Ριζάι και δεν πρόκειται να κάνω πίσω ποτέ. Δηλώνω ξεκάθαρα ότι δεν με φοβίζει καμία απειλή. Οσα έχω αντιμετωπίσει και όλο το παρασκήνιο κάθε ιστορίας που με σημάδεψε επαγγελματικά και προσωπικά θα βγει στην επιφάνεια σε λίγο καιρό με την έκδοση αυτή».

Πιπεράτο κομμάτι

Οταν μεταφέρουμε τη συζήτηση στο έτερο βιβλίο του, το ύφος γίνεται πιο άνετο. Τι διαφορετικό να περιμένει ο αναγνώστης; «Θυμάμαι ότι είχα κάνει μια επίσκεψη στο Λονδίνο για επαγγελματικούς λόγους. Το ταξίδι μου συνδυάστηκε και με ένα απρόοπτο γεγονός. Χωρίς να το θέλω έπεσα πάνω στον... Σέρλοκ Χόλμς. Ηταν ο απόλυτα σκεπτόμενος ντετέκτιβ. Ομολογώ ότι ένιωσα περίεργα όταν βρέθηκα στη Baker street, στο σπίτι του. Τότε μου ήρθε η ιδέα να ετοιμάσω αυτό το βιβλίο. Επηρεασμένος, λοιπόν, από τον ήρωα του αστυνομικού μυθιστορήματος, σκέφτηκα να τολμήσω να περιγράψω κάποιες ειδικές υποθέσεις που ανήκουν στο πιπεράτο κομμάτι της σύγχρονης εποχής. Πικάντικες ιστορίες, θορυβώδη διαζύγια, χωρισμοί, απάτες σε προσωπικό επίπεδο. Εχω πάνω από εκατό διαφορετικές υποθέσεις και προσπαθώ να κάνω ένα ξεζούμισμα» επισημαίνει.

Στην ερώτηση πόσο χρόνο έχει αφιερώσει και πόσα κόλπα έχει κάνει για να διαλευκάνει υποθέσεις, απαντά με χαμόγελο: «Εχω μπει σε πορτμπαγκάζ, συνεργάτες μου έχουν μεταμφιεστεί, έχω ταξιδέψει την ίδια ημέρα από το Λονδίνο στην Κύπρο και στη συνέχεια έχω πετάξει για Νέα Υόρκη, έχω περάσει πολλές ώρες στο τιμόνι και έχω ξοδέψει αμέτρητο χρόνο αλλά και χρήματα».


Τα αποσπάσματα

Παρασκήνιο έντονο. Πολλές και άγνωστες λεπτομέρειες. Μια καυτή έκδοση που είναι στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας της και σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρον. Καταφέραμε και μάθαμε από πρώτο χέρι μερικά από τα κεφάλαια που τη χαρακτηρίζουν. Ιδού ορισμένα αποσπάσματα...


ΙΣΤΟΡΙΑ Νο1
Η πολιτικός που αποκλείστηκε στην ερωτική φωλιά του βιομηχάνου
Ενα απόγευμα το Λεκανοπέδιο είχε βουλιάξει από το χιόνι. Ιδανικό σκηνικό για ερωτευμένους. Εκείνη όμορφη, παντρεμένη με παιδιά, πολιτικός, αρκετά επικοινωνιακή. Βλέποντας την επέλαση της άσπρης θύελλας αποφάσισε να περάσει κάποιες ώρες εκτός συζυγικής στέγης.

Η αγκαλιά του χωρισμένου βιομηχάνου εραστή της, που ήταν και πατέρας ενός παιδιού, την είχε συνεπάρει. Ο δεσμός τους έκλεινε πενταετία. Ολα κυλούσαν ειδυλλιακά στη φωλιά τους, στον Διόνυσο. Στα τηλεφωνήματα που της έκανε ο σύζυγός της ρωτώντας πού είναι, απαντούσε κοφτά. «Είμαι στο Κολωνάκι, έχω πολλή δουλειά»...

Το χιόνι έπεφτε ασταμάτητα. Κάποια στιγμή το ζευγάρι πανικόβλητο ανακαλύπτει πως η ώρα έχει περάσει επικίνδυνα. Το ακριβό αυτοκίνητο που τους είχε μεταφέρει δεν μπορούσε να κινηθεί στο παχύ στρώμα χιονιού. Επιστρατεύτηκε άρον άρον το Hummer, που ανήκε σε στενό φίλο του εραστή, και τελικά έντρομη αλλά εύχαρις η κυρία αφίχθη στο Κολωνάκι στις 12.30 το βράδυ. Λίγο αργότερα άνοιγε την πόρτα της συζυγικής κατοικίας της.

Ο απατημένος άντρας ζητούσε εξηγήσεις. Στην ερώτηση «πού βρίσκεται το αυτοκίνητο» ακολούθησε κενό. Επικαλέστηκε την κολλητή της φίλη, που ήταν δικηγόρος και χρειάστηκε να το δανειστεί. Ο άντρας δεν το πολυπίστεψε και ήθελε να τηλεφωνήσει στη δικηγόρο. Δήθεν εκνευρισμένη άρχισε να του φωνάζει: «Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Εμένα με έχει εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός και δεν είναι δυνατόν να μη με πιστεύεις εσύ, ο άντρας μου;». Την ίδια στιγμή έσπευσε να κλειστεί στην τουαλέτα και με sms ενημέρωσε τη φίλη της για τον «δανεισμό» του αυτοκινήτου.

Ομως ο σύζυγος δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια. Αφού πήρε το αυτοκίνητο στα χέρια του, όταν άνοιξε ο αποκλεισμένος δρόμος στον Διόνυσο, έψαξε τα πάντα. Τελικά έδωσε άφεση αμαρτιών στη συμβία του για χάρη της καριέρας και των παιδιών τους, θέτοντας έναν και μοναδικό όρο. «Δεν με νοιάζει με ποιον το κάνεις. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην οδηγεί το αυτοκίνητό μου»...


ΙΣΤΟΡΙΑ Νο2
Το δεξί μπακ που έμεινε όλη νύχτα γυμνό στο κρύο
Εκείνος γυμνασμένος ποδοσφαιριστής της Α’ κατηγορίας. Μέσος, στο απόγειο της καριέρας του και σκληροτράχηλο δεξί μπακ στη δύση του. Παντρεμένος με ένα παιδί. Η τύχη τα φέρνει έτσι και ερωτεύεται παράφορα ασκούμενη δικηγόρο. Εκείνη εντελώς ανυποψίαστη, δεν φανταζόταν καν ότι είναι οικογενειάρχης. Οταν της το ψιθύρισε ένας γιατρός που ήταν κοινός φίλος τους, δεν πίστευε στ’ αυτιά της. Ο χωρισμός τους ένα εξάμηνο αργότερα ήρθε ως φυσική συνέχεια.

Εκείνη απαρηγόρητη αλλά, θες από αντίδραση, θες γιατί ο έρωτας ντυμένος έμπορος φρούτων της χτύπησε το κουδούνι, άλλαξε πλεύση. Εναν χρόνο μετά οι δυο τους είχαν ανέβει μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας. Εκείνη για πρώτη φορά και εκείνος για δεύτερη. Εκείνη Μανιάτισσα. Εκείνος Αθηναίος.

Ο Στερεοελλαδίτης πρώην της όμως αποδείχτηκε πεισματάρης. Λίγους μήνες μετά τον γάμο της φροντίζει και τη συναντά εντελώς τυχαία. Ξαναρχίζει το παλιό αγαπημένο τους τροπάριο. Οταν έλειπε ο σύζυγος, εκείνοι χόρευαν. Το σπίτι στο Μετς αναστέναζε.

Ο έμπορος φρούτων που πήγαινε στην επαρχία να κλείσει δουλειές, κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου και ο αντίζηλός του φρόντιζε να τον αναπληρώνει στα συζυγικά καθήκοντα. Η τύχη τα έφερε έτσι και ένα βράδυ επιστρέφει απροειδοποίητα. Το ζευγάρι πανικόβλητο δεν προλαβαίνει να αντιδράσει. Ο ποδοσφαιριστής, που ήταν πολύ γρήγορος στα πόδια, ντύνεται αμέσως και πάει στο μπαλκόνι του σαλονιού. Από τις 9.00 το βράδυ έμεινε καρφωμένος έξω. Το κρύο απίστευτο. Η θερμοκρασία κολλημένη στους τέσσερις πάνω από το μηδέν. Ούτε καν σκέφτηκε να κουνηθεί. Τι μπορούσε να κάνει, άλλωστε, από τον τρίτο όροφο όπου βρισκόταν. Το πρωί σοκαρισμένος ειδοποιήθηκε από τη δικηγόρο ότι μπορεί να φύγει άνετα.

Σε μικρό χρονικό διάστημα η αγαπημένη του άφησε στα κρύα του λουτρού τον έμπορο και ξαναγύρισε επίσημα πλέον στην αγκαλιά του ήρωα, που είχε προλάβει με τη σειρά του να γράψει ένα διαζύγιο στο ενεργητικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: