Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Ενα κλικ μια ιστορία

Ποια Κορομηλά και ποια Μενεγάκη; Για μένα σούπερ σταρ της ελληνικής τηλεόρασης ήταν μόνον η Μαρία Αλιφέρη! Το λέω και το εννοώ!

Την εποχή της μεγάλης δόξας της (τέλη της δεκαετίας του ’70 έως το 1981) γινόταν τέτοιος χαμός, που τα λεγόμενα λαμπερά «Μπράβο» της Ρούλας και οι δήθεν φρεσκοκομμένοι καφέδες της Ελένης δεν αγγίζουν ούτε το... νυχάκι της!

Για να καταλάβετε το μέγεθος και την αξία της Αλιφέρη, η εφημερίδα «Εθνος» στο πρώτο φύλλο της το 1981 φιλοξένησε μεγάλη συνέντευξή της διά χειρός Ελένης Μαβίλη, η οποία μάλιστα «χτυπήθηκε» και στην πρώτη σελίδα της.

Την περίοδο της τηλεοπτικής παντοδυναμίας της, η Μαρία Αλιφέρη παρουσίαζε τα τηλεπαιχνίδια «Τα τετράγωνα των αστέρων» και «Κάνε ό,τι κάνω», ενώ παράλληλα πρωταγωνιστούσε στη δημοφιλή σειρά του Νίκου Φώσκολου «Η κραυγή των λύκων». Τα μακριά, ξανθά μαλλιά της, το κατάλευκο χαμόγελό της και προπάντων το ταμπεραμέντο της (μαζί βεβαίως με την ιστορική φράση «σας αγαπώ» που έλεγε πάντα κλείνοντας τις εκπομπές της) την ανάδειξαν σε μεγάλη σταρ της TV σε μια εποχή που κυριαρχούσε η κρατική τηλεόραση και η ίδια τηλεόραση ως νεόφερτο είδος στη χώρας μας εξέπεμπε μια μεγάλη γοητεία στο κοινό. (Δεν θα ξεχάσω την πρώτη μας τηλεοπτική συσκευή στις αρχές της δεκαετίας του ’70, φίρμας Μajestic, που έφερε στο σπίτι ο πατέρας μου και πέσαμε όλοι πάνω της με τα μούτρα κολλημένα στην οθόνη της για να παρακολουθήσουμε τον «Αγνωστο πόλεμο» με τον Βαρτάνη-Αγγελο Αντωνόπουλο, το «Κάντιτ κάμερα» με τον Νίκο Μαστοράκη και την Μπέτυ Λιβανού και στη συνέχεια τις εκπομπές της Αλιφέρη, που σημείωναν τηλεθέαση εκατό τοις εκατό. Για να καταλάβετε, άδειαζαν σχεδόν όλοι οι δρόμο την ώρα της προβολής τους...).

Αυτό που έχω να πω για την Αλιφέρη είναι ότι δεν έγινε τηλεπαρουσιάστρια χωρίς να διαθέτει τα προσόντα και απλώς από... τύχη, όπως οι περισσότερες παρουσιάστριες των επόμενων δεκαετιών αλλά και στις μέρες μας, που έμαθαν τη δουλειά «στου κασίδη το κεφάλι» και ούτε ελληνικά δεν ξέρουν καλά καλά να μιλάνε... Οταν η Μαρία ανέλαβε τον ρόλο της τηλεπαρουσιάστριας, είχε τελειώσει το Πανεπιστήμιο, τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και ήταν ήδη γνωστή και ανερχόμενη ηθοποιός έχοντας στο ενεργητικό της πολύ καλούς ρόλους στο θέατρο και στην τηλεόραση. Το πιο σημαντικό είναι ότι η Αλιφέρη δεν το καβάλησε ποτέ! Και τότε που έγραφε λαμπρή ιστορία και μετέπειτα που ήταν... αποκλεισμένη από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και στη συνέχεια που ήρθε η ιδιωτική τηλεόραση και ξαναπήρε τα πάνω της. Ηταν και παραμένει μια γλυκιά και λαμπερή γυναίκα. Την αγαπάμε πάντα!
 
ΥΓ.: Το 1998 η Μαρία Αλιφέρη ανέβασε στο Θέατρο Μινώα το έργο «Οσα παίρνει ο άνεμος» υποδυόμενη τη Σκάρλετ Ο’Χάρα με μεγάλη επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: