Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Συμμορφώνονται με το νόμο για το κάπνισμα οι Κύπριοι

Ικανοποιημένη από τη στάση των Κυπρίων έναντι της εφαρμογής του νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, παρουσιάζεται η Αστυνομία, καθώς από τους 388 ελέγχους που διενήργησε το τελευταίο 24ωρο, έγιναν μόνο 49 καταγγελίες.

Σε δηλώσεις του στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε πως ''από πλευράς καπνιστών αλλά και ιδιοκτητών χώρων, όπου απαγορεύεται το κάπνισμα, έχει επιδειχθεί υψηλό αίσθημα αλληλοσεβασμού, ευθύνης και συμμόρφωσης με τις πρόνοιες της νέας νομοθεσίας''.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι καταγγελίες δεν είναι αυτοσκοπός και ότι η αποτελεσματική εφαρμογή της νέας νομοθεσίας δεν είναι μόνο θέμα νόμου, αλλά θέμα σεβασμού.

Εντύπωση αλλά και ερωτηματικά προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός ότι από τις 49 καταγγελίες, οι 47 έγιναν στην πόλη της Λεμεσού και οι δύο στη Λάρνακα, ενώ δεν υπήρξαν καταγγελίες σε άλλες πόλεις της Κύπρου. Ο κ. Κατσουνωτός είπε πως υπήρξαν κάποια περιστατικά και σε άλλες πόλεις, όπου έγιναν απλά συστάσεις και παρατηρήσεις.

Συγκεκριμένα, στην Πάφο διενεργήθηκαν 36 έλεγχοι, στη Λευκωσία 49, στη Λάρνακα 48, στην ελεύθερη περιοχή Αμμόχωστου 82, στην ελεύθερη περιοχή Μόρφου 83 και στη Λεμεσό 90.

Ο κ. Κατσουνωτός είπε, επίσης, ότι υπάρχουν κανονισμοί κατατεθειμένοι ενώπιον της Βουλής, όπου αναμένεται σύντομα να ψηφιστούν για να περιλαμβάνουν στη νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος τα κουρεία και τα κομμωτήρια.

Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της νομοθεσίας, συμπλήρωσε, θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν, ''ούτως ώστε να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος σκοπός''.
www.kathimerini.com.cy

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

a re geloioi pa8htikoi typoi pou strogyloka8este stis vouleutikes, ypourgikes kai proedrikes karekles. Ti exete kanei gia mas?.. Mas prostateusate pote apo to otidhpote? Prostateusate pote thn ygeia mas? Sas epiase twra h ennoia. Mia apolaush eixame. Mas thn kopsate ki auth. Mas anagkazete eite na vgainoume eksw kai na mhn pairname kala eite na ka8omaste spiti kai na ksername vlepontas sthn thleorash tis emetikes fatses sas. Geloioi. Gia mia akoma fora apodeix8hkate poso axrhstoi eiste. Ena nomo dhmokratiko tosous mhnes kai den eisastan aksioi na pshfisete. Eseis 8a lysete to Kypriako? Axrhstoi.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου. Εγώ δεν καπνίζω. Ανάβω που και που κανένα τσιγαράκι μόνο όταν βγαίνω έξω. Τον βρίσκω απαράδεκτο και δικτατορικό αυτό το νόμο. Από τη στιγμή που όλες οι Ευρωπαικές χώρες έχουν πιο ελαστικούς νόμους, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η μικρή Κύπρος πρέπει να δείξει τη μαγκιά της με ένα τόσο ακραίο και παράλογο νόμο. Θα μπορούσαν να υπάρχουν διαμορφωμένοι χώροι για καπνιστές και θα μπορούσαν να έχουν το δικαίωμα οι επιχειρηματίες να ορίζουν οι ίδιοι αν το μαγαζί τους είναι smoke fee ή όχι. Συμφωνώ να ισχύει ο αντικαπνιστικός νόμος στο χώρο εργασίας, σε κομμωτήρια, σε αεροδρόμια, σε γήπεδα ακόμα, αλλά όχι στους χώρους ψυχαγωγίας. Όχι τουλάχιστον τόσο ακραία κατάσταση. Βγήκα προχθές έξω με μια παρέα και σε κάποια φάση το μπαρ ήταν άδειο και το πεζοδρόμιο γεμάτο. Αυτό είναι απαράδεκτο. Μέχρι του χρόνου θα ανοίξουν χώροι με εσωτερικές αυλές και θα μπορούν οι καπνιστές να διασκεδάσουν. Αυτό όμως σημαίνει ότι φέτος οι καπνιστές θα είναι πολύ φειδωλοί στην έξοδο τους. Δεν θα πίνουν 2ο και 3ο ποτό ειδικά αν ο καιρός δεν τους επιτρέπει να βγουν στο δρόμο να καπνίσουν. Αυτό σημαίνει ότι για φέτος τα μαγαζιά αυτά θα έχουν χαμηλότερο (ή και καθόλου τζίρο) και του χρόνου θα δουλεύουν μόνο με μη-καπνιστές. Γελοίο απλά. Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν έχουν κάνει τίποτα να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και το παίζουν ευαίσθητοι με το τσιγάρο. Κρίνε απλά από την κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων. Εδώ γεννάς και φεύγεις σπίτι με άλλο παιδί. Πάντως πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά ποιους θα ξαναψηφίσουμε. Μια συγκεκριμένη κυρία βουλευτή του ΔΗΚΟ που εγώ ψήφισα, ορκίστηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα την ξαναψηφίσω (και κανένα από το κόμμα της). Όχι γιατί μου απαγόρευσε να καπνίζω, που στην τελική εμένα δεν με ενδιαφέρει και τόσο, αλλά γιατί επέδειξε απίστευτη αλαζονεία και μνησικακία για όλους τους καπνιστές. Η δήλωση της στα “60 λεπτά” του Τσουρούλη τα λέει όλα “Οι καπνιστές είναι κυρίως άτομα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου”...