Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

To Περιστέρι τιμάει τον σερ του

Ο μύθος του ελληνικού τραγουδιού γίνεται άγαλμα. Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης τιμάται από την πόλη που μεγάλωσε, περπάτησε, ανδρώθηκε και άρχισε να γράφει την τεράστια και σπουδαία διαδρομή του στο ελληνικό τραγούδι. Πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του, το Περιστέρι τιμάει τον sir (του). Η «Εspresso της Κυριακής» βρέθηκε κατ’ αποκλειστικότητα στο εργαστήρι τού σπουδαίου γλύπτη Γιάννη Μπάρδη την ημέρα που ολοκλήρωσε το έργο του και το παρέδωσε στον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη. Μέσα στους επόμενους μήνες η προτομή τού Γρηγόρη Μπιθικώτση θα στηθεί με κάθε επισημότητα και με προσκεκλημένη βέβαια την οικογένεια του sir του ελληνικού τραγουδιού σε ένα πολύ κεντρικό σημείο της πόλης. Οπως αξίζει σε έναν πραγματικά μεγάλο καλλιτέχνη, όπως αρμόζει σε έναν από τους πιο δημοφιλείς Ελληνες τραγουδιστές του 20ού αιώνα.

Η ιδέα κατασκευής της προτομής του Γρηγόρη Μπιθικώτση γεννήθηκε λίγες μέρες μετά τον θάνατό του από τον Ανδρέα Παχατουρίδη και υλοποιείται επί των ημερών του στον δημαρχιακό θώκο. «Ο Μπιθικώτσης είναι η Εθνική Ελλάδας του λαϊκού μας τραγουδιού. Το Περιστέρι είναι περήφανο γι’ αυτόν, επειδή μορφές σαν τον Μπιθικώτση δεν ανήκουν μόνο στην πόλη αλλά σε όλη την Ελλάδα. Με τη φωνή του μεγάλωσαν γενιές και γενιές και σε πολύ δύσκολα χρόνια ταξίδευε τον νου και τη ψυχή μας» μας λέει ο Ανδρέας Παχατουρίδης που αισθάνεται υπερήφανος για έναν επιπλέον λόγο: «Η πόλη μας επενδύει στον πολιτισμό που είναι η αιχμή του δόρατός μας μαζί με τον αθλητισμό και κάτω από αυτό το πρίσμα δεν γινόταν να ξεχάσουμε τον τεράστιο Γρηγόρη Μπιθικώτση. Θα δημιουργήσουμε λοιπόν στο πνευματικό κέντρο της πόλης ένα μικρό μουσείο με προσωπικά αντικείμενα που θα μας παραχωρήσει η οικογένεια του Μπιθικώτση, με την οποία έχουμε άριστες σχέσεις. Ο γιος του ο Γρηγόρης άλλωστε είναι θαυμάσιος χαρακτήρας και εξαιρετικός ερμηνευτής. Επίσης θα δημιουργήσουμε ένα εργαστήρι έντεχνου τραγουδιού και μουσικών ρευμάτων, και θα καθιερώσουμε σε ετήσια βάση τον διαγωνισμό λαϊκού τραγουδιού “Γρηγόρης Μπιθικώτσης”». Και ο δήμαρχος Περιστερίου καταλήγει: «Ο Μπιθικώτσης εκτός από το ότι υπήρξε μεγάλος καλλιτέχνης, ήταν ένας γνήσιος, λαϊκός και αληθινός μάγκας. Εξάλλου, το μέταλλο της πόλης μας είναι τέτοιο που γεννά ανθρώπους σπουδαίους σαν τον Μπιθικώτση. Το Περιστέρι είναι μια πόλη φιλοπρόοδη και συντροφική, και είμαστε υπερήφανοι που οι επόμενες γενιές θα βλέπουν και θα καμαρώνουν με την προτομή του Γρηγόρη Μπιθικώτση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: