Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Πώς "έδεσαν" τους απαγωγείς του Μυλωνά

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά, στην οποία -όπως κατηγορείται- πρωτοστάτησε ο διαβόητος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας, ζήτησε ο εισαγγελέας.

Τα στοιχεία που δείχνουν την ενοχή των κατηγορουμένων, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, είναι η ομολογία του Ασημάκη Λαζαρίδη ως προς την ενοχή τους, η κατάθεση του Γιώργου Μυλωνά ο οποίος αναγνώρισε το σωματότυπο και τη χροιά της φωνής του Πολύκαρπου Γεωργιάδη και η ταυτοποίηση, έπειτα από άρση του απορρήτου, του αριθμού τηλεφώνου με το οποίο ο Βαγγέλης Χρυσοχοΐδης έκανε τις διαπραγματεύσεις για την καταβολή των λύτρων.

Οπως αποδείχτηκε, με τον ίδιο αριθμό σύνδεσης επικοινωνούσε και με τον κρατούμενο στις φυλακές Τρικάλων Γιώργο Χαραλαμπίδη, απόδειξη ότι ο τελευταίος γνώριζε για την απαγωγή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο εγκέφαλος της απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά ήταν ο Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος μάλιστα ήταν και ο κύριος συνομιλητής με την οικογένεια του απαχθέντος για την καταβολή των λύτρων.

Απολογούμενος χθες στο δικαστήριο ο Γιώργος Χαραλαμπίδης, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε συμμετοχή στην απαγωγή συνομιλώντας τηλεφωνικά μέσα από το κελί του με τους συγκατηγορούμενους του, επικαλέστηκε το «νόμο των φυλακών» και δεν θέλησε να πει τίποτα για την υπόθεση.

Παραδέχθηκε μόνο ότι γνώρισε τον Παλαιοκώστα στον Κορυδαλλό, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει με ποιο τρόπο έγινε η μοιρασιά μέρους των λύτρων στα μέλη της οικογένειάς του, λόγος για τον οποίο βρίσκονται και εκείνοι στο ίδιο εδώλιο.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή και των συγγενικών προσώπων των κατηγορούμενων στην κατοχή των οποίων βρέθηκε μέρος των λύτρων, με εξαίρεση τον αδελφό του ενός ο οποίος δεν γνώριζε τίποτα για την απαγωγή.

Αντίθετα αθωωτική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα για συμμετοχή των δύο αντιεξουσιαστών Πολύκαρπου Γεωργιάδη και Βαγγέλη Χρυσοχοΐδη σε δυο ληστείες τραπεζών που έγιναν στη Θεσσαλονίκη πριν και μετά την απαγωγή, όχι όμως και για τη συμμετοχή τους σε μια απόπειρα ληστείας σε βάρος χρηματαποστολής.

Μετά την πρόταση του εισαγγελέα απομένει να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και να εκδοθεί η απόφαση για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής.  ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: