Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Γεύσεις Ελλάδας στο Λονδίνο έως τον Δεκέμβριο του 2010

Λονδίνο: Από τo Φεβρουάριο έως και το Δεκέμβριο του 2010 39 φημισμένα βρετανικά εστιατόρια θα «ντυθούν» στα γαλανόλευκα, φιλοξενώντας στο χώρο τους τη δράση Taste of Greece - Γεύσεις Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία.
Διάσημοι σεφ προσκαλούν τους Βρετανούς να δοκιμάσουν πρωτότυπες ελληνικές συνταγές, ελληνικά κρασιά αλλά και κοκτέιλ.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Λονδίνο, για την προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία.
Tα εγκαίνια της δράσης πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, με μια ημερίδα αφιερωμένη στην ελληνική διατροφή.
Περισσότεροι από 150 γνωστοί Βρετανοί σεφ και δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έκθεση φωτογραφίας από πολλές περιοχές της Ελλάδας και να πραγματοποιήσουν γευσιγνωσία τοπικών ελληνικών προϊόντων.
Τις εντυπώσεις των ειδικών κέρδισαν οι γαστριμαργικές δημιουργίες του Χριστόφορου Πέσκια και οι γλυκές αλχημείες του Στέλιου Παρλιάρου, οι οποίοι ταξίδεψαν στο Λονδίνο για να παρουσιάσουν σύγχρονες συνταγές, εμπνευσμένες από αυθεντικά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα (μαστίχα Χίου, κρόκο Κοζάνης, ελληνικό γιαούρτι, φέτα και μέλι).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν και οι πρωτότυπες γεύσεις των ποτών Μastic Spa, Baklava Martini, Θεσσαλονίκη Perfect Blend, τα οποία προετοίμασε ο βραβευμένος με τον τίτλο του «καλύτερου μπάρμαν στον κόσμο», Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, αποδεικνύοντας στους Βρετανούς ότι τα ελληνικά προϊόντα προσφέρονται επίσης για την παρασκευή μοναδικών κοκτέιλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: