Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Τον εφιάλτη σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας περιέγραψε ο πατέρας των δύο νεκρών παιδιών

 
Τις τραγικές στιγμές, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τα δύο παιδιά του από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας, τον Οκτώβριο του 2006, περιέγραψε την Πέμπτη στο δικαστήριο ο Βρετανός Νιλ Σέπαρντ.

Τα δύο άτυχα παιδιά, η επτάχρονη Κρίστιαν και ο εξάχρονος Ρόμπερτ, έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας μαζί με τον πατέρα του Νιλ Σέπαρντ και την τότε σύντροφό του και νυν σύζυγό του, Ρουθ Μπέτσον. Οι δύο ενήλικες έπεσαν σε κώμα από τη διαρροή του δηλητηριώδους αερίου.
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δύο υπάληλλοι του ταξιδιωτικού γραφείου που έκλεισε τη συμφωνία για τις διακοπές με την οικογένεια του Σέπαρντ με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της πρόσκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, ο Σέπαρντ δήλωσε στο δικαστήριο: «Δέκα λεπτά αφού είχαμε ξαπλώσει, η Κρίστι ανασηκώθηκε από το κρεββάτι και άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Πήγα προς το μέρος της να τη βοηθήσω. Όταν σηκώθηκα, αισθάνθηκα ζαλισμένος, αλλά ανησυχούσα για το παιδί μου».
Ο Σέπαρντ εξήγησε στο δικαστήριο πώς βοήθησε την κόρη του, ενώ είχε αρχίσει να μην αισθάνεται καλά ο ίδιος. Την ίδια ώρα, η σύντροφός του πήγε προς το μέρος τού γιου του, για να μην ξυπνήσει.
Παρ' όλο που και εκείνη δεν αισθανόταν καλά, δεν έδωσε σημασία, καθώς είχε ζαλάδες και το προηγούμενο διάστημα.
Στη συνέχεια, ο Σέπαρντ είπε ότι δεν θυμάται τίποτα άλλο γιατί έχασε τις ασθήσεις του.
Οι δύο ενήλικες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου νοσηλεύτηκαν για κάποιες ημέρες και έμαθαν για τον θάνατο των δύο παιδιών.
Κατέθεσε ακόμη ότι το δωμάτιο δεν ήταν έτοιμο, όταν έφτασε, και ότι του φάνηκε πως το ξενοδοχείο ήταν σε «κακή κατάσταση». ΣΤΗ ΦΩΤΟ Το ξενοδοχείο, όπου έχασαν τη ζωή τους τα δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: