Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας

 

Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας από τρεις παράλληλες συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών, υπό τη στενή παρακολούθηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Προς το παρόν, κλειστές για τα οχήματα είναι οι οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου.

Από το πρωί, αναρχικοί και αντιεξουσιαστές έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα Προπύλαια, στην Πανεπιστημίου, πραγματοποιώντας αντιφασιστική αντι-συγκέντρωση, με αφορμή το συλλαλητήριο ακροδεξιών οργανώσεων.
Ένταση στα Προπύλαια

Νωρίτερα, εκτυλίχθηκαν μικροεπεισόδια, όταν, για άγνωστο λόγο, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε πεζό. Παρότι στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δεν επενέβησαν.

Οι αντιεξουσιαστές που είναι συγκεντρωμένοι στην πρυτανεία μοιράζουν φυλλάδια ενάντια στο ρατσισμό.

Λίγο μετά τις 14:30 ξεκίνησε και η συγκέντρωση των ακροδεξιών και θρησκευτικών οργανώσεων στην πλατεία Καραϊσκάκη και όχι στα Προπύλαια, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Περισσότερα από 200 μέλη της Χρυσής Αυγής, ακροδεξιών και θρησκευτικών οργανώσεων, έχουν καταλάβει το οδόστρωμα στην οδό Σταδίου, κρατώντας πανό και ελληνικές σημαίες.

Τα συνθήματα που φωνάζουν είναι κατά του νέου νομοσχεδίου για τους μετανάστες που προωθεί η κυβέρνηση.

Στις 17:00, αναμένεται να ξεκινήσουν πορεία προς το Σύνταγμα.

Εν τω μεταξύ, άλλη μία πορεία, αυτή τη φορά, νεαρών που πρόσκεινται σε παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές, περισσότερα από 100 άτομα, ξεκίνησαν πορεία από την πλατεία Ομόνοιας προς τη Βουλή, μέσω της Αθηνάς και της Ερμού, διαμαρτυρόμενοι για το πρόγραμμα σταθερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: