Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Τέλος στην πρεσβυωπία με λέιζερ

Αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας με λέιζερ «υπόσχεται» μία μέθοδος που δοκιμάστηκε με επιτυχία στο εξωτερικό.
Οι χειρουργοί κάνουν ομόκεντρες κυκλικές τομές στον κερατοειδή, χάρη στις οποίες το μάτι μπορεί να εστιάσει σε κοντινά αντικείμενα, χωρίς να επηρεάζεται ιδιαίτερα η μακρινή όραση.
Η μέθοδος έχει εφαρμοστεί ήδη σε 1.500 άτομα και θεωρείται ασφαλής.

Τέλος στην πρεσβυωπία με λέιζερ
Τα παραπάνω ανακοίνωσαν χθες οι διοργανωτές του 24ου διεθνούς συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής, το οποίο πραγματοποιείται έως τις 7 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Στο συνέδριο θα μιλήσει και ο βασικός ερευνητής της πρωτοποριακής μεθόδου δρ Λούις Αντόνιο Ρουίζ, ο οποίος τη χρησιμοποιεί με επιτυχία περισσότερο από έναν χρόνο.
Το βασικό της πλεονέκτημα είναι ότι δεν προκαλείται κανένας επιφανειακός τραυματισμός του κερατοειδούς, γεγονός το οποίο ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες διεγχειρητικών μολύνσεων. Η πιθανότητα μόλυνσης από διαθλαστική επέμβαση είναι ήδη πολύ μικρή και για τον λόγο αυτόν οι συγκεκριμένες επεμβάσεις θεωρούνται πολύ ασφαλείς.
Ενα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι η αποκατάσταση της όρασης γίνεται άμεσα και το χειρουργημένο άτομο μπορεί να επιστρέψει ταχύτατα στις καθημερινές του ασχολίες. Το λέιζερ που χρησιμοποιείται είναι νέας τεχνολογίας και πήρε πρόσφατα έγκριση από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί μία επίσης νέα μέθοδος διόρθωσης της πρεσβυωπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: