Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

"Ζήσαμε την κόλαση"

Με σοκαριστικές λεπτομέρειες περιγράφουν τις εμπειρίες τους ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ και η Ηρώ Βαρσάμη, ηγετικά μέλη της πρώτης αποστολής των Γιατρών του Κόσμου (ΓτΚ), που έφυγε στις 19 Ιανουαρίου για την Αϊτή.

«Από την πρώτη στιγμή συνειδητοποιήσαμε τις φοβερές δυσκολίες» λέει ο επίτιμος πρόεδρος των ΓτΚ και αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ στην «Espresso». «Παρ’ όλο που σήμερα, ύστερα από τρεις εβδομάδες, έχουμε πλέον επιστρέψει, η καρδιά μου είναι ακόμη εκεί».

«Το χτύπημα ήταν τρομερό για τη φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου» συνεχίζει. «Η εικόνα που αντικρίζαμε καθημερινά στο υπαίθριο νοσοκομείο που είχαμε στήσει ήταν δραματική. Ανθρωποι άρρωστοι και υποσιτισμένοι, με αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα ή σοβαρά τραυματισμένοι. Δυστυχώς η εικόνα των ηλικιωμένων που φέρνανε μικρά παιδιά στο νοσοκομείο, καθώς οι γονείς τους είχαν χαθεί στο σεισμό, ήταν συχνή και σκληρή».

Εχοντας καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, θυμάται χαρακτηριστικά τη σκληρή εικόνα μια πανέμορφης κοπέλας 19 ετών -πραγματική καλλονή τη χαρακτηρίζει ο ίδιος- που δυστυχώς έπρεπε το πόδι της να ακρωτηριαστεί. Ερωτώμενος για την ιστορική υποχρέωση αλληλεγγύης των Ελλήνων, που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε, ο κ. Ρόζενμπεργκ δήλωσε πως «σαφώς και με το λαό της Αϊτής μάς ενώνουν προαιώνιοι δεσμοί. Τα φιλικά αισθήματά τους προς τους Ελληνες είναι αδιαμφισβήτητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: