Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Γεύσεις Ελλάδας... στο Λονδίνο

pict

Από το Φεβρουάριο έως και το Δεκέμβριο του 2010, 39 φημισμένα βρετανικά εστιατόρια, θα «ντυθούν» στα γαλανόλευκα και θα φιλοξενήσουν στο χώρο τους τη δράση «TASTE OF GREECE – ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ», προσκαλώντας τους Βρετανούς να δοκιμάσουν πρωτότυπες ελληνικές συνταγές, ελληνικά κρασιά αλλά και κοκτέιλ.

 
Πρόκειται για μια πρόσθετη πρωτοβουλία του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Λονδίνο, για τη δυναμική προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία και για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών στη χώρα μας, τη φετινή χρονιά. 
 
Tα εγκαίνια της δράσης «ΤΑSTE OF GREECE - ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ» πραγματοποιήθηκαν στις 9 Φεβρουαρίου 2010, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, με μια ημερίδα αφιερωμένη στην ελληνική διατροφή.
 
Περισσότεροι από 150 γνωστοί Βρετανοί Chefs (αρχιμάγειρες) και δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια έκθεση φωτογραφίας από πολλές περιοχές της Ελλάδας, να πραγματοποιήσουν γευσιγνωσία τοπικών ελληνικών προϊόντων αλλά και να ενημερωθούν για την πρωτοβουλία «Taste of Greece» από τη Διευθύντρια του ΕΟΤ Μ. Βρετανίας, Σοφία Παναγιωτάκη.
 
Τις εντυπώσεις των ειδικών κέρδισαν οι γαστριμαργικές δημιουργίες του Χριστόφορου Πέσκια και οι γλυκές αλχημείες του Στέλιου Παρλιάρου, οι οποίοι ταξίδεψαν στο Λονδίνο για να παρουσιάσουν σύγχρονες συνταγές, εμπνευσμένες από αυθεντικά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα (μαστίχα Χίου, κρόκο Κοζάνης, ελληνικό γιαούρτι, φέτα και μέλι).
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν και οι πρωτότυπες γεύσεις των ποτών Μastic Spa, Baklava Martini, Θεσσαλονίκη Perfect Blend, τα οποία προετοίμασε ο βραβευμένος με τον τίτλο του «καλύτερου μπάρμαν στον κόσμο», Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, αποδεικνύοντας στους Βρετανούς ότι τα ελληνικά προϊόντα προσφέρονται επίσης για την παρασκευή μοναδικών κοκτέιλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: