Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

"Ενοχη η μάνα"

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας για τη Μαρία Τανίντα που κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της, Αμφιθέας τον Σεπτέμβριο του 2008 στην Αμάρυνθο Ευβοίας. Ζήτησε την ενοχή της μάνας πλην της κατηγορίας της οπλοκατοχής. Αντίθετα, πρότεινε την αθώωση του πατέρα του θύματος, Μασάμι Τανίντα, πρώην πρεσβευτή της Ιαπωνίας, πλην της κατηγορίας της περιύβρισης νεκρού.

Η εισαγγελέας περιγράφοντας τη σύζυγο του Ιάπωνα πρώην διπλωμάτη, υποστήριξε ότι από τα στοιχεία προκύπτει πως πρόκειται για αυταρχικό άτομο που επιθυμεί να εξουσιάζει τα πάντα. Μάλιστα, τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός πως μάνα και κόρη τσακώνονταν συνεχώς τραβώντας η μια τα μαλλιά της άλλης. Εν συνεχεία, κάλεσε το δικαστήριο να λάβει σοβαρά υπόψη το γεγονός αυτό και πρότεινε να κριθεί ένοχη η κατηγορουμένη για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού.

Αναφορικά με τον Μασάμι Τανίντα, η εισαγγελέας αγόρευσε πως, όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες, πρόκειται για άβουλο άνθρωπο που απέφευγε να λαμβάνει μέρος στις διενέξεις και πρότεινε να κηρυχθεί αθώος για όλες τις κατηγορίες, εκτός αυτής της περιύβρισης νεκρού. Τέλος, πρόσθεσε πως δεν προέκυψε από τα στοιχεία ότι η θανούσα είχε λάβει ψυχοφάρμακα ή έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: