Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Τέρας βίαζε το αυτιστικό παιδί του...

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων η ανατριχιαστική καταγγελία που έκανε στην εισαγγελία η διευθύντρια ειδικού σχολείου της περιοχής για σεξουαλική κακοποίηση 14χρονου μαθητή με ειδικές ανάγκες από τον ίδιο του τον πατέρα!

Η υπόθεση, που έχει αναστατώσει γονείς, μαθητές και κατοίκους, άνοιξε προχθές το πρωί. Τότε η διευθύντρια του σχολείου πέρασε την πόρτα της εισαγγελίας και ανέφερε στη δικαστική λειτουργό τη φρικτή ιστορία που εξιστόρησε το αυτιστικό αγόρι τόσο στην ίδια όσο και στην κοινωνική λειτουργό του σχολείου.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια Χ.Δ., εδώ και αρκετό καιρό η συμπεριφορά του 14χρονου είχε αλλάξει απέναντι στους συμμαθητές του, αλλά και τους καθηγητές, στους οποίους συμπεριφερόταν «περίεργα». Ολοι εν ώρα μαθήματος, αλλά και στα διαλείμματα που τον παρατηρούσαν διαπίστωναν ότι προέβαινε σε άσεμνες χειρονομίες σεξουαλικής φύσης προς τους συμμαθητές του, οι οποίοι αντιδρούσαν.

Το μικρό αγόρι αγκάλιαζε τους συνομήλικούς του, προσπαθούσε να τους φιλήσει και τους άγγιζε στα γεννητικά όργανα. Οι καθηγητές, σε μια προσπάθεια να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει, με τη βοήθεια της κοινωνικής λειτουργού του ειδικού σχολείου μίλησαν με τον 14χρονο μαθητή. Ο ανήλικος τους εκμυστηρεύτηκε ότι ο πατέρας του ασελγούσε πάνω του. Μάλιστα, φέρεται να περιέγραψε και λεπτομέρειες από το μαρτύριο στο οποίο το υπέβαλε ο πατέρας του προκειμένου να ικανοποιήσει πάνω στο άγουρο κορμί του τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις.

Χωρίς δεύτερη σκέψη και όπως όφειλαν, οι καθηγητές απευθύνθηκαν στις εισαγγελικές αρχές για να διερευνηθεί το θέμα. Ετσι, χθες η Εισαγγελία Τρικάλων έστειλε κλήση εξέτασης στη διευθύντρια, την κοινωνική λειτουργό του σχολείου και τους γονείς του δεκατετράχρονου αυτιστικού παιδιού.

Ωστόσο, ο πατέρας του 14χρονου φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα υποστήριξε ο γιος του και τα απέδωσε σε φανταστική ιστορία που επινόησε το αγόρι. Η μητέρα, όμως, δεν άντεξε στην πίεση των ερωτήσεων και με δάκρυα στα μάτια φέρεται να παραδέχτηκε ότι πριν από δύο χρόνια πράγματι ο σύζυγός της είχε ασελγήσει όχι μόνο στον 14χρονο, αλλά και στον μόλις 6 ετών μικρότερο γιο τους, επίσης αυτιστικό. Οταν ρωτήθηκε γιατί τότε δεν είχε καταγγείλει το περιστατικό, απάντησε ότι ο σύζυγος είχε μετανιώσει και της είχε υποσχεθεί ότι δεν θα συμβεί ποτέ ξανά.

Η εισαγγελέας, που συνεχίζει την έρευνα, διέταξε τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης προκειμένου να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: