Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Η συγγνώμη δεν έσωσε μαθήτρια από αποβολή

Με θέμα «ναι, κι εγώ μισώ τη διευθύντρια...» μια 14χρονη μαθήτρια από τα Χανιά έφτιαξε ένα γκρουπ στο Facebook, το οποίο αποτέλεσε αφορμή για την απομάκρυνσή της από το σχολείο στο οποίο φοιτούσε.

Οπως αναφερόταν στη σελίδα, η οποία γρήγορα έγινε δημοφιλής, αφού γράφτηκαν σε αυτήν περισσότερα από 100 παιδιά του ίδιου σχολείου, αιτία του «μίσους» προς τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό ήταν η αυστηρότητά της. Οπως έγραφαν χαρακτηριστικά, «δίνει συνέχεια αποβολές». Επίσης στο γκρουπ φέρεται να περιέχονταν υβριστικά σχόλια για την εν λόγω καθηγήτρια, ενώ είχε αναρτηθεί από έναν άλλον μαθητή ένα βίντεο που, σύμφωνα με πληροφορίες, έδειχνε τη διευθύντρια και άλλους εκπαιδευτικούς μέσα στην τάξη να παραδίδουν μάθημα.

Την ύπαρξη του γκρουπ αντιλήφθηκε η μητέρα μιας άλλης μαθήτριας, η οποία θεώρησε σκόπιμο να το αναφέρει στη διεύθυνση του Γυμνασίου Χρυσοπηγής. Την περασμένη Τρίτη έγινε συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου και οι καθηγητές αποφάσισαν ότι «το παιδί πρέπει να αλλάξει σχολικό περιβάλλον». Η απόφαση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους συμμαθητές της κοπέλας, που έφτιαξαν νέο γκρουπ στο Facebook με θέμα «Θέλουμε τη συμμαθήτριά μας πίσω στη Χρυσοπηγή. Θεωρούμε απίστευτα άδικο το λόγο για τον οποίο την απέβαλαν».

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η 14χρονη ζήτησε συγγνώμη από τη διευθύντρια, η απόφαση του συλλόγου των καθηγητών ήταν αμετάκλητη και η 14χρονη έχει ήδη αλλάξει σχολικό περιβάλλον. Οπως είπε στην «Espresso» ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Χανίων Γιάννης Βόρβος, «η απόφαση να αλλάξει η 14χρονη σχολικό περιβάλλον είναι κατά τη γνώμη μου λίγο υπερβολική. Θεωρώ ότι σε κανένα παιδί δεν κάνει καλό να αλλάζει σχολείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: