Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους στο Νεοχώρι

Επιδεινώνεται καθημερινά το φαινόμενο της ολίσθησης των εδαφών στο Νοχώρι του Δήμου Αφετών ενώ χθες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑΜ, ο γεωλόγος που ερευνά το φαινόμενο και ένας πολιτικός μηχανικός έκαναν αυτοψία στο Δημοτικό Σχολείο που έχει υποχωρήσει κατά πολύ ο προαύλιος χώρος. Το πόρισμα αναμένεται να γίνει γνωστό άμεσα. Την ίδια ώρα τα λεωφορεία δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σχολείο, λόγω της καθίζησης του δρόμου Νεοχώρι – Πλάκα.
Όπως είναι γνωστό χθες το σχολείο παρέμεινε κλειστό με απόφαση Νομάρχη, ωστόσο σήμερα θα λειτουργήσει όμως οι γονείς είναι ανήσυχοι. Ο διευθυντής του Σχολείου Αντ. Καλλιπολίτης επισημαίνει ότι ήδη ο σύλλογος δασκάλων
έστειλε έγγραφο στην ΝΑΜ, και ζητά να μελετηθεί η στατικότητα του κτιρίου, ενώ σήμερα συνεδριάζει για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις.
Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες εκτιμήσεις του κλιμακίου που έκανε αυτοψία χθες στο κτίριο, φαίνεται ότι το σχολείο δεν κινδυνεύει, αφού η φορά της καθίζησης είναι αντίθετη. Σημειώνεται ότι το κτίριο παραλήφθηκε πριν 15 μήνες και μέχρι φέτος η συγκεκριμένη περιοχή δεν είχε εμφανίσει φαινόμενο ολίσθησης. Σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται και στον δρόμο που οδηγεί στο σχολείο, αφού καθημερινά η κατάσταση επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να το διασχίσουν βαρέα οχήματα και λεωφορεία. Έτσι, οι μαθητές είναι αναγκασμένοι να διασχίζουν με τα πόδια ένα δρόμο κατηφορικό που κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος για πρόκληση ατυχήματος, αφού το χιόνι στην περιοχή έχει παγώσει. Ο δρόμος δεν εξυπηρετεί μόνο τους μαθητές αλλά και τον οικισμό Πλάκα και τα λατομεία του Νεοχωρίου, κι όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος κ. Ντόβας «πρέπει να γίνει αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου για να εξυπηρετήσουμε κατοίκους και επαγγελματίες, όμως δεν ξέρουμε τι έργα πρέπει να γίνουν και αν επιτρέπεται, από τη στιγμή που το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη». ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια: