Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Η καταιγίδα σκότωσε ηλικιωμένη

Νεκρή ανασύρθηκε 74χρονη από τα συντρίμμια του σπιτιού της που κατέρρευσε από την ορμή των νερών, στο χωριό Κηπιά του δήμου Ελευθερούπολης, στην Καβάλα. Η άτυχη ηλικιωμένη βρισκόταν μαζί με μία 84χρονη κάτω από υπόστεγο, τοίχος του οποίου κατέρρευσε και τις καταπλάκωσε, κόβοντας το νήμα της ζωής της 74χρονης. Κάτοικοι του χωριού απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια την άλλη γυναίκα, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας με κατάγματα.

Σημειώνεται ότι η βόρεια Ελλάδα πλήττεται από την Τετάρτη από έντονες βροχοπτώσεις. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Καβάλας και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του δήμου Καβάλας δέχθηκαν εκατοντάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, για μετακίνηση πεσμένων δέντρων, απομάκρυνση βράχων, αλλά και για απεγκλωβισμό αυτοκινήτων από διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Επίσης, στη Δράμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για απάντληση υδάτων από κατοικίες και καταστήματα στα δημοτικά διαμερίσματα Δοξάτου και Καλαμπακίου καθώς και μέσα στην πόλη, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εξαιτίας των πλημμυρών καταστράφηκαν ολόκληρα νοικοκυριά. Ακόμη, η στάθμη του ποταμού Εβρου έχει αυξηθεί, αν και το επίπεδό της είναι ακόμη εντός των ορίων ασφαλείας.

Εξάλλου, στη διάσωση ενός ατόμου, που είχε εγκλωβιστεί με το αυτοκίνητό του σε ρέμα στην περιοχή Ηρακλείου Λαγκαδά, προχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στο νομό της Φλώρινας, μέσω Βίγλας, Βιτσίου και Νυμφαίου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται στο νομό Τρικάλων προκάλεσαν την υπερχείλιση των ποταμών Ληθαίου και Πηνειού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: