Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Ανησυχία για νέους φόνους και αυτοκτονίες μέσω Facebook

Αφήνοντας ένα μήνυμα στο Facebook, ότι δεν άντεχε άλλο να ζει χωριστά από την πρώην φίλη του, ούτε να «μοιράζεται» την κηδεμονία του 9 μηνών υιού τους,25χρονος πατέρας σκότωσε το βρέφος του και αυτοκτόνησε. Την ίδια στιγμή, στην Ιταλία 17χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του, στο πλαίσιο συμμετοχής του σε Ομάδα του ίδιου site.
Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση ενός 25χρονου πατέρα από την Καλιφόρνια, ο οποίος σκότωσε το 9 μηνών μωρό του και αυτοκτόνησε, αφήνοντας ένα μήνυμα και μία φωτογραφία στο Facebook.
Στο μήνυμα αναφέρει πως «τώρα κοιμόμαστε μαζί, ο Θεός θα καλωσορίσει με ανοιχτή αγκαλιά το παιδί μας. Ελπίζω να με συγχωρέσει. Είναι υποχρέωσή μου να το προστατέψω».
Μαζί με το μήνυμα δημοσίευε και μία φωτογραφία του να κοιμάται αγκαλιά με το παιδί.
Η γυναίκα είχε αιτηθεί ασφαλιστικών μέτρων το Δεκέμβριο προκειμένου να μην την πλησιάζει ο πρώην φίλος της, αλλά το δικαστήριο δεν τα ενέκρινε.
Την ίδια στιγμή, και λίγες μέρες μετά την εγγραφή του σε ομάδα του Facebook με τίτλο «τι θα έλεγες να θέσουμε τέρμα στη ζωή μας;», 17χρονος που ζούσε στη βόρεια Ιταλία, έξω από την πόλη Τρεβίζο, αυτοκτόνησε με το όπλο του πατέρα του. Ο Λεονάρντο ζούσε με την οικογένειά του στο χωριό Λεβάντα, της περιφέρειας Βένετο. Ήταν συνεσταλμένος, από τους καλύτερους μαθητές του τεχνικού λυκείου της περιοχής, από τους λίγους που πέρυσι είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν και υποτροφία.

Είχε εγγραφεί στη συγκεκριμένη ομάδα του Ίντερνετ στις 29 Ιανουαρίου. Χθες, μετά το σχολείο, έγραψε ένα σύντομο γράμμα στους γονείς του, με το οποίο τους ζητούσε να μην νιώσουν ενοχές και, ως μόνη εξήγηση, ανέφερε ότι «δεν μπορούσε να υποφέρει άλλο τη ζωή του».

Ο 17χρονος χρησιμοποίησε την κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα του, ο οποίος, όταν επέστρεψε, το απόγευμα, από τη δουλειά του τον βρήκε νεκρό, μέσα σε λουτρό αίματος.

Πρόκειται για την ίδια καραμπίνα που ο 17χρονος είχε επιλέξει ως φωτογραφία, στο Facebook, κατά την εγγραφή του στην «ιδιαίτερη» αυτή ομάδα.
Με την πράξη του αυτή, κατά κάποιο τρόπο, άφηνε να διαφανεί, έμμεσα, η ακραία πρόθεσή του. Κατά την προσχώρησή του στην ομάδα «τι θα έλεγες να θέσουμε τέρμα στη ζωή μας», ο Λεονάρντο είχε γράψει στο Facebook: «Στόχος μου είναι να ενώσω όλους εκείνους που σαν και μένα έχουν πάθος για τα όπλα και το κυνήγι».

Κανείς δεν φανταζόταν τι επρόκειτο να συμβεί, μετά από λίγες, μόλις, ημέρες.

Στην Ιταλία, ανοίγει πάλι η συζήτηση σχετικά με το ρόλο και τη χρήση των νέων τεχνολογιών, την ανάγκη αυστηρότερων ελέγχων, αλλά και κατά πόσο οι νέες τεχνολογίες έχουν αντικαταστήσει, σε κάποιες περιπτώσεις, τον στοιχειώδη οικογενειακό διάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: