Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Πρόστιμα 509.500 ευρώ για ακατάλληλα τρόφιμα


ΠΡΟΣΤΙΜΑ συνολικού ύψους 509.500 ευρώ επέβαλε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΕΤ μετά τους ελέγχους που έκανε σε επιχειρήσεις έπειτα από καταγγελίες καταναλωτών. Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων διαπιστώθηκε ότι οι επιχειρήσεις τροφίμων στις οποίες επεβλήθησαν τα πρόστιμα κατείχαν τρόφιμα νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για κατανάλωση, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις, όπως ελλιπής τήρηση των κανόνων υγιεινής.
Τα υψηλότερα πρόστιμα επεβλήθησαν στο σούπερ μάρκετ Καρφούρ-Μαρινόπουλος επί της οδού Βασ. Όλγας στη Θεσσαλονίκη (30.000 ευρώ) και στην επιχείρηση γαλακτοκομικών προϊόντων Πρεμτσής Μιχ. Ιωάννης στη Λάκκα Κύρρου Πέλλας (25.000 ευρώ). Από 20.000 ευρώ επεβλήθησαν πρόστιμα στις εταιρείες εμπορίας καφέ- ξηρών καρπώνποτών Μουρτζάκης Κωνσταντίνος στο Ζεφύρι, στη Φάρμα Κουκάκη στους Κάτω Αποστόλους του Κιλκίς, στην επιχείρηση γαλακτοκομικών Κριαράς στο 5ο χλμ. Ηρακλείου- Μαλάδων. Πρόστιμα ύψους 15.000 ευρώ επεβλήθησαν σε τρία ακόμη καταστήματα της αλυσίδας Καρφούρ-Μαρινόπουλος που βρίσκονται στο Αίγιο (Λεωφ. Κορίνθου), στη Θεσσαλονίκη (Αλ. Σβώλου 33 και Δημ. Γούναρη) και στην Πυλαία Θεσσαλονίκης (Τομπάζη), καθώς επίσης στις εταιρείες Εlbisco (Λεωφ. Μαραθώνος) και το τυροκομείο Αφοί Ντάντου (Πλάτανος Καλύβια Βαρβάρας Θεσσαλονίκης).
Στις άλλες επιχειρήσεις (91 συνολικά) επεβλήθησαν μικρότερα πρόστιμα (από 2 έως 10.000 ευρώ). Τα πλήρη στοιχεία όλων των επιχειρήσεων βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ (www. efet.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια: