Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Βίντεο – ντοκουμέντο της αστυνομικής αυθαιρεσίας

Τον γύρο του κόσμου κάνει η σκηνή που άνδρας των ΜΑΤ ψεκάζει με χημικά τον αγωνιστή Μανώλη Γλέζο, κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίτερα μπροστά από την Βουλή, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Οι φωτογραφίες και οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες συγκλονίζουν τους πάντες για την αστυνομική αυθαιρεσία και προβάλλονται σε όλα τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Και να σκεφθεί κανείς ότι οι ξένοι αγνοούν ποια είναι η προσωπικότητα που δέχτηκε την επίθεση με τα χημικά σεαυτήν την ηλικία. Αγνοούν ότι ο άνδρας με τα άσπρα μαλλιά που έπεσε λιπόθυμος μετά την επίθεση και οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο είναι όχι απλά μια ηγετική μορφή της ελληνικής Αριστεράς, αλλά ένας άνθρωπος που αποτελεί ζωντανό εθνικό σύμβολο και έγραψε ιστορία κατεβάζοντας την χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη την περίοδο της Κατοχής.

Το σοκ είναι μεγάλο και μόνο στο άκουσμα της είδησης. Πόσω μάλλον για όσους ανθρώπους βρέθηκαν μπροστά στην σκηνή και για όσους την έχουν δει, καθώς (ευτυχώς) υπάρχει ντοκουμέντο που καταγράφει τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επίθεση από τον άνδρα των ΜΑΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση έγινε την ώρα που ο Μανώλης Γλέζος προσπαθούσε να παρέμβει στις αστυνομικές δυνάμεις υπέρ διαδηλωτή μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, όπου γίνονταν συμπλοκές ανάμεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις των ΜΑΤ. Με τη βοήθεια διαδηλωτών και του αστυνομικού συντάκτη του Star Βάιου Σύρου ο Μανώλης Γλέζος μεταφέρθηκε αρχικά στην Πανεπιστημίου κι από εκεί με ασθενοφόρο, υπό τις επεφυμίες του κόσμου, στον Ευαγγελισμο.

«Σήμερα δεν χτύπησαν τον Μανώλη Γλέζο αλλά χτύπησαν τον έλληνα πολίτη», δήλωσε ο ίδιος ο Μ. Γλέζος από το νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Με ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ. χαρακτήρισε το περιστατικό ατυχές και όχι στοχευμένο, ενώ ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία αστυνομικών επισκέφθηκε τον κ. Γλέζο στο νοσοκομείο και του παρέδωσε επιστολή, με την οποία του ζητούν «χίλια συγγνώμη» για το περιστατικό, μαζί με ευχές για ταχεία ανάρρωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: