Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Εκβιάζουν την Κυβέρνηση οι καπνοβιομηχανίες - Κλείνει για δύο μέρες ο ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ !

Οι καπνοβιομηχανίες με επικεφαλής την πολυεθνική PHILIP MORRIS άρχισαν να εκβιάζουν με κλείσιμο των εργοστασίων τους στην Ελλάδα για να σταματήσουν την αντικαπνιστική εκστρατεία και να μην  βάλει πρόσθετους φόρους στα τσιγάρα (Εμείς τα κορόϊδα να πληρώνουμε φόρους συνέχεια, οι πολυεθνικές όχι...)

Το μήνυμα που στέλνουν είναι σαφές και η PHILIP MORRIS έφτασε στο σημείο να κλείσει προειδοποιητικά για δύο μέρες το εργοστάσιο της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ και να δώσει στους εργαζόμενους αναγκαστική άδεια.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: "Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ" Η Παπαστράτος αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της παραγωγικής της λειτουργίας για δύο ημέρες (4 και 5 Μαρτίου 2010), λόγω των μειωμένων παραγωγικών αναγκών που έχει προκαλέσει η πτώση της αγοράς καπνικών προϊόντων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας: «Αυτή η διακοπή αφορά μόνο τους εργαζόμενους στην παραγωγή της εταιρείας, οι οποίοι και θα λάβουν μέρος της κανονικής ετήσιας άδειάς τους. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις, η μείωση που αντιμετωπίζει η αγορά των τσιγάρων το πρώτο δίμηνο του 2010 είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2009, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμα  αισθητές οι επιπτώσεις των πρόσφατων αυξήσεων στη φορολογία των τσιγάρων,καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν κυκλοφορήσει προϊόντα με τις νέες, αυξημένες τιμές. Λάβαμε την απόφαση αυτή με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που έχουμε ως ο μεγαλύτερος εργοδότης στην ελληνική καπνοβιομηχανία και πάντα με γνώμονα την προάσπιση τόσο της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας και της επένδυσης των 100 εκατομμυρίων ευρώ που πραγματοποιήσαμε πρόσφατα, όσο και της απασχόλησης των 850 και πλέον εργαζομένων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: