Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

«Ανταρσία» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για ρύθμιση της Κατσέλη

Άλλο ένα επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στο βαρύ κλίμα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την οικονομία.

Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη αναγκάσθηκε να αποσύρει στη Βουλή τη διάταξη για τα φάρμακα, που περιλαμβάνονταν στο νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα, μετά από «ομοβροντία» επικρίσεων εναντίον της  ρύθμισης από αρκετούς βουλευτές, με προεξάρχουσα την πρώην υπουργό Βάσω Παπανδρέου αλλά και άλλα πρώην στελέχη κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Κώστας Γείτονας και ο Νάσος Αλευράς. Συνολικά περί τους δέκα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος φέρονται να απείλησαν ότι  θα καταψηφίσουν τη σχετική διάταξη.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση της υπουργού Οικονομίας, η τιμή των φαρμάκων θα διαμορφωνόταν πλέον  με βάση τον μέσο όρο των τριών φθηνότερων στην Eυρωζώνη και όχι με βάση το μέσο όρο των τριών φθηνότερων στα 27 κράτη μέλη.

Η κ. Κατσέλη ισχυρίσθηκε  πως η νέα ρύθμιση θα επιφέρει οικονομία της τάξης του 1 δισ. ευρώ ετησίως,  επειδή όπως είπε  ο νόμος που ισχύει σήμερα δεν εφαρμόζεται, αλλά αυτό δεν έκαμψε τις αντιδράσεις.

Η εξέλιξη προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες την έντονη αντίδραση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή,  που φέρεται να υποστηρίζει «ότι δεν είναι δυνατόν με 162 βουλευτές να μην μπορεί  η κυβέρνηση να περάσει μία ρύθμιση στη Βουλή».     

Δεν υπάρχουν σχόλια: