Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ηλεκτρονική Δημοτική Αστυνομία στην Καβάλα

kartes.jpgΣε μία νέα εποχή περνάει τον τρέχοντα και τον ερχόμενο μήνα η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας. Τα δεδομένα αλλάζουν και μετά από προετοιμασία πολλών μηνών οι κάρτες που θα έχουν στην κατοχή τους οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου για να σταθμεύουν ελεύθερα από απλές κάρτες που τοποθετούνταν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου γίνονται ηλεκτρονικές.
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό ψηφιακό πρόγραμμα της εταιρίας Ubuy, του συμπολίτη μας, Μάκη Μοσχάκη. Μετά από στενή συνεργασία του κ. Μοσχάκη με την Δημοτική Αστυνομία, χθες, 1 Μαρτίου 2010, όλα ήταν έτοιμα για να αρχίσει η υπηρεσία να παραδίδει τις νέες ηλεκτρονικές κάρτες στους δικαιούχους, σε αυτούς που κατοικούν μόνιμα στο κέντρο της πόλης και στους μόνιμους κατοίκους της συνοικίας της Παναγίας.
Οι ηλεκτρονικές κάρτες μοιάζουν πολύ στο μέγεθος και στον τύπο με τα σήματα Τελών Κυκλοφορίας που οι οδηγοί των αυτοκινήτων αγοράζουν κάθε χρόνο από τις τράπεζες. Με μία πρώτη ματιά μάλιστα νομίζει κανείς ότι πρόκειται για απλά αυτοκόλλητα σήματα, πίσω όμως από την κάρτα-κάτι που δεν είναι ορατό με το μάτι-υπάρχει ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα (μικροτσίπ). Εκεί είναι αποθηκευμένα η ταυτότητα του κάθε οχήματος, η μάρκα-η πινακίδα κυκλοφορίας, όπως επίσης και άλλα στοιχεία που αφορούν τα γεωγραφικά όρια στο κέντρο της πόλης ή στην συνοικία της Παναγίας, όπου και ισχύει η κάρτα και ο κάτοχος του αυτοκινήτου μπορεί να σταθμεύει ελεύθερα.
Το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας θα έχει στα χέρια του έναν απλό υπολογιστή παλάμης που διαβάζει τις κάρτες αυτές και μία και μόνο επαφή. Τα δεδομένα περνούν αμέσως στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και εν συνεχεία υπάρχει η δυνατότητα μεταφόρτωσης των δεδομένων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στην έδρα της Υπηρεσίας.
Με τον τρόπο αυτό η Δημοτική Αστυνομία θα μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή, με μία απλή κίνηση, να διαπιστώνει αν η κάρτα του αυτοκινήτου είναι νόμιμη και αν σωστά παρκάρισε χωρίς να πληρώσει στα πλαίσια της ελεγχόμενης στάθμευσης ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου. Το σύστημα αυτό έχει μελλοντικά την υποδομή να επεκταθεί ακόμη και σε ηλεκτρονικές βεβαιώσεις παραβάσεων. (ΠΡΩΪΝΗ Καβάλας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: