Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Πρώτη παρουσίαση της Ελληνικής Ένωσης Ανεξάρτητων Οικονομικών Συμβούλων και Διαμεσολαβητών - Fecif Hellas

Με αφορμή την ίδρυση της Ελληνικής  Ένωσης Ανεξάρτητων Οικονομικών  Συμβούλων – Fecif Hellas, ανακοινώθηκαν οι στόχοι και οι δράσεις της νεοσύστατης Ένωσης. Ο κ. Κώστας Καραγιάννης, Πρόεδρος της Fecif Hellas και ο κ.Vincent Derudder, Γενικός Γραμματέας της FECIF Europe (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χρηματοοικονομικών Συμβούλων και Διαμεσολαβητών), μίλησαν για το ρόλο και τη σπουδαιότητα των Ανεξάρτητων Οικονομικών Συμβούλων στο σύγχρονο περιβάλλον προκλήσεων και ιδιαίτερων απαιτήσεων.   

Η Fecif Hellas (Ελληνική Ένωση Ανεξάρτητων Οικονομικών Συμβούλων και Διαμεσολαβητών) είναι ένας οργανισμός που στοχεύει στην ανάπτυξη και υλοποίηση πρακτικών, οι οποίες θα εδραιώσουν τον κοινωνικό και επαγγελματικό ρόλο του Ανεξάρτητου Οικονομικού Συμβούλου. Παράλληλα, η Ένωση θα λειτουργεί ως αρωγός και συντονιστής αναφορικά με την οργάνωση και ρύθμιση της άσκησης του εν λόγω επαγγέλματος, με βάση τα νομοθετημένα Ευρωπαϊκά πλαίσια.  
Τα μέλη της Ένωσης, επαγγελματίες του  κλάδου των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, θα εκπροσωπούνται από την Fecif Hellas, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει βήμα άρθρωσης ενιαίου λόγου για τους επαγγελματικούς φορείς, οι οποίοι συνδέονται με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Ανεξάρτητοι Οικονομικοί Σύμβουλοι σε χρηματοδοτικό, ασφαλιστικό και επενδυτικό επίπεδο. Επίσης, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο η Ένωση στοχεύει να προσθέσει τις θέσεις της στον σημαντικό διάλογο που εκτυλίσσεται στην Ευρώπη αναφορικά με το ρόλο που διαδραματίζει ο Ανεξάρτητος Οικονομικός Σύμβουλος στο σύγχρονο χρηματοοικονομικό γίγνεσθαι και να αναδείξει αυτό το ρόλο και στην Ελλάδα, όπως άλλωστε συμβαίνει στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ανεξάρτητων Οικονομικών Συμβούλων, κ. Κώστας Καραγιάννης υπογράμμισε ότι: «Η ίδρυση της Fecif Hellas σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς ενεργειών και προσπαθειών που θα αναδείξουν το ρόλο και τη σημασία του Ανεξάρτητου Οικονομικού Συμβούλου στη σημερινή ιδιαίτερα ευαίσθητη χρηματοοικονομική πραγματικότητα. Θεωρούμε ότι η Ένωση θα συμβάλει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση αποτελώντας παράλληλα συνδετικό κρίκο με αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς θεσμούς»  

Από την  πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χρηματοοικονομικών Συμβούλων και Διαμεσολαβητών, κ. Vincent Derudder ανέφερε ότι «Η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες Ευρωπαϊκές χώρες όπου οι Οικονομικοί Σύμβουλοι και διαμεσολαβητές δεν εκπροσωπούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μόνο οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και οι μεσίτες εκπροσωπούνται.  Ήταν, λοιπόν, ώρα για τους οικονομικούς συμβούλους και διαμεσολαβητές να ενωθούν και να εκπροσωπηθούν μέσω της FECIF ώστε να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους στις Βρυξέλλες μαζί με αυτά των Ευρωπαίων συναδέλφων τους…»
 
Σημειώνεται ότι οι Ανεξάρτητοι Οικονομικοί  Σύμβουλοι αποτελούν μια ισχυρή κοινότητα επαγγελματιών με σχέση  εμπιστοσύνης με τους πελάτες τους καθώς χειρίζονται από φύση και  θέση ευαίσθητα και προσωπικά  δεδομένα του πελατολογίου τους. Συχνά, οι επαγγελματίες αυτοί μπορεί να προέρχονται από τον ασφαλιστικό, λογιστικό-φοροτεχνικό κλάδο, οπότε και έχουν διευρύνει τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο πελατολόγιό τους συμπεριλαμβάνοντας υπηρεσίες στεγαστικής και επαγγελματικής χρηματοδότησης, πέραν των λύσεων οικονομικής προστασίας, καθώς και λύσεις ευρύτερου οικονομικού σχεδιασμού – financial planning.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: