Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

«Έφυγε» στα 91 της η γυναίκα του διάσημου φιλιού της Times Square

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 91 ετών η Έντιθ Σάιν, η γυναίκα που -ως νοσοκόμα- σφράγισε με ένα παθιασμένο φιλί το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Times Square της Νέας Υόρκης. Η ταυτότητα του καβαλιέρου της σε εκείνο το στιγμιότυπο, δεν αποκαλύφθηκε ποτέ...

Την ασπρόμαυρη φωτογραφία είχε τραβήξει ο Αλφρεντ Άιζενστέντ και στη συνέχεια δημοσίευσε το αμερικανικό περιοδικό Time.

Για αρκετές δεκαετίες το κοινό πίστευε ότι το ζευγάρι ήταν αληθινό. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούσε το πάθος του φιλιού.

Η νοσοκόμα όμως είχε εξηγήσει σε συνέντευξή της το 1995: «Ο νεαρός με άρπαξε και εγώ έκλεισα τα μάτια. Τον άφησα  να με φιλήσει γιατί είχε πάει στον πόλεμο για όλους εμάς και ένιωσα ευτυχισμένη που το έκανα.»

Και μπορεί η ταυτότητα της Έντιθ Σάιν να αποκαλύφθηκε περί τα τέλη της δεκαετίας του 1970, ωστόσο ο ναύτης της φωτογραφίας δεν έγινε ποτέ γνωστός.

Ήταν απλώς ένας από τους χιλιάδες που κατέκλυσαν την Times Square της Νέας Υόρκης όταν έγινε γνωστό ότι η Ιαπωνία συνθηκολόγησε και ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: