Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Η μητρότητα δεν έχει ηλικία

Τι 20, τι 30, τι 40... Η ηλικία φαίνεται ότι δεν παίζει ρόλο όταν κάποιος θέλει να αρχίσει ένα χόμπι, να κάνει ταξίδια ή να αναπτύξει ερωτικές και φιλικές σχέσεις. Τι γίνεται όμως όταν πρόκειται για τη μητρότητα; Για τις περισσότερες γυναίκες, η μητρότητα δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά ζήτημα κατάλληλου χρόνου. Για τους ειδικούς πάλι, κάθε ηλικία έχει τα «συν» και τα «πλην».
«Υπάρχει ιδανική ηλικία για να αποκτήσει μια γυναίκα παιδί;», αναρωτιούνται πολλές Ελληνίδες αλλά οι ειδικοί έρχονται να τους απαντήσουν πως είναι απλά θέμα υποκειμενικό. Οπως επισημαίνει η οικογενειακή σύμβουλος- σύμβουλος ψυχικής υγείας, Δήμητρα Θεοφίλη, η ηλικία δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας που επηρεάζει τη γέννηση του παιδιού, αλλά είναι περισσότερο θέμα οικογενειακού προγραμματισμού, θέμα ωριμότητας, ευθύνης, οικονομικής και συναισθηματικής σταθερότητας.
Παλαιότερα, όπως τονίζουν οι ειδικοί, ο μέσος όρος ηλικίας που αποκτούσε μια γυναίκα το πρώτο της παιδί ήταν σαφώς μικρότερος από τον σημερινό. Πλέον, αυξάνονται οι γυναίκες που αποκτούν παιδί στα 35 και τα 40 τους. Είναι ενδεικτικό πως, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, 3.952 γεννήσεις πραγματοποιήθηκαν το 2008, με την ηλικία της μητέρας να κυμαίνεται από τα 40 έως τα 44 έτη. Ο αντίστοιχος αριθμός γεννήσεων δύο χρόνια νωρίτερα δεν ξεπερνούσε τις 2.967! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: