Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Όπου φύγει φύγει;

Η «μεγάλη φυγή» στο εξωτερικό προς αναζήτηση προσωπικής επαγγελματικής διεξόδου είναι ήδη μια μεγάλη τάση κυρίως στους νέους (ειδικά σε μια μερίδα νέων επιστημόνων ή κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών) ή σε στελέχη καριέρας, αν και δεν είναι γνωστό αν όσοι κάνουν αυτή τη σκέψη θα την ακολουθήσουν μέχρι τέλους. Από την άλλη τα κακά νέα κυκλώνουν όλη την Ευρώπη. Οι περικοπές και η λιτότητα με κατεύθυνση από το μεσογειακό Νότο προς τον Βορρά έχει ξεκινήσει. Μπορεί η Ελλάδα, με το ΔΝΤ στον σβέρκο, να υφίσταται την πιο αυστηρή λιτότητα μακράν (by far) - αν και στην ουσία η λέξη «λιτότητα» αποτελεί ευφημισμό, γιατί στην πραγματικότητα μιλάμε για σαρωτική επιδρομή στην εργασία, το κοινωνικό κράτος και όλη την υποδομή της χώρας.
Όμως ένα μήνα μετά τη δική μας υπαγωγή στο ΔΝΤ όλη η Ευρώπη έχει συρθεί στην αβεβαιότητα. Η κρίση ελλείμματος και χρέους αφορά ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.  Ήδη μετράμε άλλες οκτώ χώρες του πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις οποίες οι πέντε ανήκουν στην ευρωζώνη (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ιρλανδία και Δανία), που μπαίνουν σε επίσημο καθεστώς λιτότητας, ενώ η Ουγγαρία μετά από δύο χρόνια ΔΝΤ είναι στα ίδια χάλια με μας αν όχι και χειρότερα. Ήδη οι μαζικές διαδηλώσεις σε Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, και αλλού είναι γεγονός.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ: http://www.topontiki.gr/Articles/view/6995

Δεν υπάρχουν σχόλια: