Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Γκάρντιαν: "η Ελλάδα βγάζει στο σφυρί τα νησιά της"

"Η Ελλάδα βγάζει στο σφυρί τα νησιά της σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σώσει την οικονομία", γράφει σε πρωτοσέλιδο θέμα του ο βρετανικός Γκάρντιαν. Tο ελληνικό κράτος αναζητά αγοραστή πρόθυμο για την ανάπτυξη πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος σε περιοχή της Μυκόνου, το ένα τρίτο της οποίας ανήκει στο δημόσιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Επίσης, κυρίως Ρώσοι και Κινέζοι επενδυτές εξετάζουν την αγορά ακινήτων στη Ρόδο. Αναφέρεται ότι μεταξύ των ενδιαφερομένων συγκαταλέγεται και ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αν και εκπρόσωπός του διέψευσε την πληροφορία.

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι η πώληση ή μακρόχρονη εκμίσθωση ενός ελληνικού νησιού θα ενίσχυε τα κρατικά ταμεία. Σημειώνεται ότι σε ιστοσελίδα με νησιά προς πώληση ανά το κόσμο, το νησάκι Ναυσικά στο Ιόνιο κοστολογείται στα 15 εκατ. ευρώ. "Μόνο 227 ελληνικά νησιά κατοικούνται και η απόφαση να προχωρήσουν οι πιθανές πωλήσεις οφείλεται επίσης στην αδυναμία του κράτους να αναπτύξει βασικές υποδομές ή να ελέγχει την ασφάλεια των περισσότερων νησιών του. Η ελπίδα είναι ότι η πώληση ή μακροπρόθεσμη εκμίσθωση κάποιων νησιών θα προσελκύσει επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και φορολογητέο εισόδημα", προσθέτει ο Γκάρντιαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: