Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Νέο Rainbow Warrior ναυπηγεί η Greenpeace, 25 χρόνια μετά την επίθεση

Είκοσι πέντε χρόνια μετά τη βύθιση του Rainbow Warrior από πράκτορες της γαλλικής κυβέρνησης, η Greenpeace ξεκινά την κατασκευή νέου σκάφους με το ίδιο, θρυλικό όνομα.

Τελετή για τη θεμελίωση της καρίνας του νέου πλοίου θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου σε ναυπηγείο της Πολωνίας, αναφέρει το AFP.

«Η τελετή θα πραγματοποιηθεί ακριβώς 25 χρόνια μετά τη βομβιστική επίθεση στο αρχικό Rainbow Warrior στη Νέα Ζηλανδία, την οποία πραγματοποίησαν μυστικοί πράκτορες που εργάζονταν για τη γαλλική κυβέρνηση» αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης.

Η έκρηξη που βύθισε το πλοίο και σκότωσε τον φωτογράφο Φερνάντο Περέιρα ήταν η αντίδραση του Παρισιού στις διαμαρτυρίες της Greenpeace για τις γαλλικές πυρηνικές δοκιμές στον Ειρηνικό.

Στην εκδήλωση που προγραμματίζει η Greenpeace θα παραστεί και ο Πίτερ Ουίλκοξ, καπετάνιος του ιστορικού πλοίου.

Η καρίνα του νέου Rainbow Warrior θα κατασκευαστεί έξω από το λιμάνι του Γκντάσκ στην Πολωνία, ενώ το υπόλοιπο τμήμα θα κατασκευαστεί σε ναυπηγείο της Γερμανίας.

Η καθέλκυση προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο του 2011.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: