Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι σημαντική πηγή κορεσμένου λίπους στη διατροφή μας, κάτι που συνδέεται με τα καρδιακά νοσήματα.
Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα γαλακτοκομικά μπορούν ουσιαστικά να ωφελήσουν την καρδιά μας, για παράδειγμα μειώνοντας την αρτηριακή πίεση ή τα επίπεδα της χοληστερόλης, γράφουν στην Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής η δρ Εβα Γουορένσζο του πανεπιστημίου της Ουψάλας και οι συνεργάτες της.
Οι επιστήμονες μέτρησαν τα επίπεδα του αίματος σε δύο βιοδείκτες στα λιπαρά του γάλακτος 444 καρδιοπαθών και 556 υγιών εθελοντών. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου