Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Τα όπλα μαζικής καταστροφής ήταν των Αμερικανών...

Οι περισσότεροι από εμάς όταν ακούμε για τον πόλεμο στο Ιράκ μάς έρχεται κυρίως στο νου η Βαγδάτη, ως η πλέον ταλαιπωρημένη και δοκιμασμένη από τις μάχες πόλη. Και όμως, το σχετικό «προνόμιο» διεκδικεί επαξίως η Φαλούτζα, 40 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας. Τα τοξικά απόβλητα του πολέμου έχουν ρυπάνει ανεπανόρθωτα τον αστικό πληθυσμό. Βρεφική θνησιμότητα, καρκίνοι και γονιδιακή επιβάρυνση είναι η θανάσιμη κληρονομιά που άφησε η επίθεση των Αμερικανών πεζοναυτών το 2004, η οποία στιγματίζει το παρόν και απειλεί το δημογραφικό μέλλον της Φαλούτζα. Τόσο πολύ, που αβίαστα θα μπορούσε να μιλήσει κάποιος για «νέα Χιροσίμα».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πάτρικ Κόκμπερν στον «Independent», ήδη από το 2005 γιατροί της πόλης παρατηρούσαν εμβρόντητοι αλματώδη αύξηση σε βρεφική θνησιμότητα, προβληματικές γέννες, γενετήσιες δυσπλασίες και καρκινοπάθειες. LΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: